Retelele de socializare influenteaza viata copiilor: Avantaje vs. dezavantaje

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

adolescentiCopiii care utilizeaza internetul foarte des devin din ce in ce mai rezervati in comunicare verbala. Astfel, relatiile interpersonale au ajuns sa fie inlocuite de prietenii virtuale. Mai multi specialisti americani, care au condus cateva studii psihologice, au descoperit atat aspecte pozitive cat si negative vizavi de modul in care viata copiilor si a adolescentilor a ajuns sa fie afectata de retelele de socializare.

In lista dezavantajelor retelelor de socializare, se numara:

Adolescentii care utilizeaza in mod frecvent o retea de socializare devin narcisisti, in timp ce altii manifesta diverse alte comportamente deviante, care pot ajunge la furieobsesie si tendinte agresive.

Utilizarea zilnica a tehnologiei si a noilor canale media poate dauna sanatatii copiilor, acestia fiind totodata predispusi unui impact negativ asupra starii psihice, prin stari de anxietate sau depresie.

Retelele sociale distrag atentia micutilor de la invatat, asa ca pot avea un efect negativ asupra notelor de la scoala, mai ales in randul elevilor care ajung sa fie aproape dependenti de Facebook sau alte retele, verificandu-le cel putin o data la 15 minute.

Dincolo de aceste efecte negative, psihologii au ajuns la concluzia ca o retea de socializare poate aduce si cateva beneficii in viata si dezvoltarea unui copil.

Tinerii invata sa empatizeze cu amicii virtuali, devenind astfel mai atenti cu prietenii lor.

Interactiunea virtuala ii poate face pe copiii introvertiti sa isi exprime mai usor sentimentele in scris.

Copiii pot gasi in retelele sociale surse de studiu si de informare in diverse domenii.

Specialistii americani sunt totodata de parere ca parintii nu ar trebui sa piarda timpul incercand sa gaseasca programe prin care sa monitorizeze activitatea copiilor pe Internet. O solutie mai buna ar fi sa discute cu micutii de la varste fragede despre lumea virtuala si pericolele acesteia, astfel incat copilul sa capete incredere in parinte si sa vina sa ii spuna din proprie initiativa atunci cand vede ca ceva este in neregula.

In plus, daca parintii sunt apropiati de micutii lor, acestia le vor arata si profilurile lor de pe retelele de socializare, unde adultii vor putea sa vada in cazul in care exista imagini care nu ar trebui vizualizate sau prieteni mai mult sau mai putin dubiosi.

ZiarMM

spas-baia-mare-greentin-activitati-consiliere-familii-monoparentale

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2