Retelele de socializare, perturbate in Turcia dupa difuzarea online a unui clip al gruparii Stat Islamic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Image: Men are silhouetted against a video screen with an Twitter logo as he poses with an Samsung S4 smartphone in this photo illustration taken in the central Bosnian town of ZenicaRetelele de socializare Twitter si YouTube sunt puternic perturbate in Turcia dupa difuzarea online a unui clip al gruparii Stat Islamic (SI) ce arata doi barbati prezentati ca soldati turci care sunt arsi de vii, conform Turkey Blocks, relateaza France Presse, informeaza AGERPRES.

Acest organism de supraveghere a functionarii internetului in Turcia precizeaza pe site-ul sau ca YouTube, platforma de partajare de fisiere video detinuta de Google, si reteaua de socializare Twitter prezinta o incetinire puternica. Acesta a raportat, de asemenea, perturbari pe Facebook, in noaptea de joi spre vineri, dupa lansarea videoclipului SI. Pana la sfarsitul diminetii de vineri, internautii din Turcia continuau sa intampine dificultati in accesarea acestor retele de socializare.

Potrivit Turkey Blocks, blocajul provine de la furnizorii de internet. “Fiecare stabileste propriile controale, unii utilizatori pot fi partial afectati sau evitati”, precizeaza organismul, care regreta, de asemenea, dificultatile de acces la VPN si la alte mijloace utilizate in general de catre internauti pentru a ocoli aceste restrictii de acces.

Gruparea SI a difuzat joi seara un clip in care apar doi barbati care se prezinta drept soldati turci luati ostatici de catre jihadisti si care sunt legati si arsi de vii.

Publicarea acestui film vine in timp ce Turcia, lovita in acest an de mai multe atentate atribuite SI, incearca sa captureze Al-Bab, un bastion al jihadistilor din nordul Siriei.

Turcia este acuzata in mod regulat ca limiteaza accesul la internet dupa anumite evenimente, cum ar fi atacurile teroriste sau, la inceputul acestei saptamani, asasinarea ambasadorului rus la Ankara de catre un tanar politist turc, aminteste AFP.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2