RETROSPECTIVA: 2016, un an dezastruos pentru sportul baimarean

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Dupa cativa ani plini cu trofee in handbal, 2016 s-a dovedit a fi unul dezastruos pentru sportul baimarean.

Practic, echipele de handbal HCM si Minaur au disparut de pe prima scena, iar FCM Baia Mare a disparut cu totul in urma unui sezon mai mult decat onorabil.

Vezi mai jos principalele momente din 2016:

HCM Baia Mare incepea anul cu mari sanse la calificarea in sferturile Ligii Campionilor, lucru care s-a si intamplat in luna februarie. In schimb, HCM Minaur avea mari probleme din cauza lipsei jucatorilor si nu numai.

La fotbal, FCM Baia Mare continua sa se mentinta pe podiumul Ligii a II-a in ciuda problemelor cu banii.

Luna martie aducea mari probleme si la HCM Baia Mare, care pierdea orice sansa la titlu dupa infrangerea de la Brasov cu Corona. Apoi, jucatoarele au inceput sa plece una cate una, iar dezastrul era aproape.

In primele zile din aprilie, HCM Baia Mare Mare intalnea Buducnost Podgorica in sferturile Ligii Campionilor, dar campioana Europei a fost prea puternica pentru baimarence, reusind sa se impuna in ambele manse.

La final, HCM s-a ales cu medalia de argint si locul 3 in Cupa Romaniei.

De cealalta parte, HCM Minaur reusea sa se mentina in prima Liga, dar nu s-a putut inscrie in campionat din cauza unor datorii.

La fotbal, FCM reusea intr-un final un onorabil loc 6.

In schimb, echipa de rugby CSM Stiinta Baia Mare s-a ales cu trofeul “Cupa Regelui”, dupa victoria cu Steaua, scor 10-8.

In 2016, baschetul baimarean revenea in prima liga dupa multi ani. In septembrie, BCM Baia Mare disputa primul meci din Liga Nationala de baschet masculin, fiind invisa acasa de Steaua.

O performanta notabila pentru voleibalistii de la Stiinta Explorari a fost accederea in 32-imile Cupei CEV, fiind insa eliminati de Hapoel Mate-Asher Akko.

Pentru inotatorii Alin Coste si Robert Glinta, antrenati de Adrian Gherghel, anul a fost unul excelent, cei doi participand la Olimpiada de la Rio, unde au obtinut rezultate notabile. De altfel, Glinta a fost desemnat inotatorul anului.

In rest, sportul maramuresean se mai poate lauda cu medaliile obtinute de sportivii de la diferitele sectii sportive ale cluburilor publice sau private, care mai tin inca steagul sus.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

  1. Cristea

    In Baia Mare activeaza o echipa de fotbal feminin in SuperLiga (esalon I valoric) care a incheiat pe locul 6 din 8 editia 2015-2016 iar la finalul turului SL editia 2016-2017 ocupa locul 10 (ultimul). Nu stiu daca e de bine sau de rau dar exista.
    Fotbalul feminin este sport olimpic chiar daca nu este atat de gustat precum cel masculin.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2