Retrospectiva 2021 – „Maramureș Bike”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Retrospectiva 2021
    Dragă membru Maramureș Bike,

iată-ne deja la final de an, ocazie cu care dorim să îți mulțumim că ne-ai spijinit în primul an de activitate, an care ca și în cazul oricărui start-up, este cel mai greu pentru că totul e nou dar este mult mai ușor dacă nu ești singur. Îți mulțumim pentru că ai crezut în noi și pentru că am pus împreună bazele unei comunități ce va milita pentru implementarea mult doritei infrastructuri necesare utilizării bicicletei. Anul 2021 a fost un an în care am reușit să facem o echipă având  același obiectiv, o echipă ce s-a implicat încă din prima zi în proiectele asociației chiar dacă nu ne cunoșteam unii cu alții. Și pentru că vorba lungă e săracia omului, sumarizăm momentele importante ale primului an Maramureș Bike (click pe poze pt detalii):

1. STARTUL – înființarea echipei
Echipa Maramureș Bike și-a anunțat înființarea la început de Mai. Click pt detalii.

2. Prima acțiune – 1 Iunie pe bicicletă
A fost un super eveniment la care am colaborat cu parteneri de renume (HHC și UAC) dar și cu magazinele partenere (BikeShop, Ski & Bike Centre si Service-ul Dr. Bike). Au participat la evenimentul nostru peste 1000 de băimăreni. A fost ceva incredibil!!!
1 Iunie
3. TRASEE LOCALE pt Bike & Hike
Echipa Maramureș Bike a documentat în teren 22 trasee de bicicletă și le-a pus la dispoziția celor interesați pe site-ul Asociației. Fiecare traseu este prezentat sub formă de text, video cu posibilitate de download fișier gpx. În 2022 vom continua să adăugăm pe site trasee noi verificate în prealabil.
4. TRASEE MONTANE – zona Creasta Cocoșului
Echipa Maramureș Bike a participat activ la documentarea în teren a 5 trasee de drumeție din zona Crestei Cocoșului. În baza documentării din teren efectuate de către MM Bike, Consiliul Județean MM a organizat licitația pentru marcarea traseelor, lucrare ce a fost deja finalizată.
5. TRASEE MONTANE – zona de Nord a Băii Mari
În baza acordului de colaborare semnat cu CJ MM, echipa MM Bike a documentat în teren 6 trasee de drumeție din zona de Nord a Băii Mari, urmând să se organizeze licitația pentru marcarea traseelor. Dorim să avem în zona noastră trasee de hiking marcate corespunzător iar aceste acțiuni s-au făcut cu acest scop.
6. Punct de belvedere pe Tolvaj Dénes
Un obiectiv al MM Bike pentru întreaga comunitate locală, este amenajarea unui punct de belvedere pe vârful Piatra Tâlharului. Pentru acest obiectiv, s-au efectuat peste 20 de acțiuni de la înființarea echipei de proiect cu specialiștii necesari (topograf, arhitect, inginer structură, etc), la realizarea conceputului și a proiectului de arhitectură, la ieșiri în teren cu Salvamont, până la publicarea legendelor tâlharului Dionisie. Progresul proiectului poate fi vizualizat prin click pe poza de mai jos. de mai jos.
7. Pedalare pe dealuri – Priveliște / Unguraș
La invitația MM Bike facută pe facebook pentru o ieșire cu bicicleta până la Priveliște – Unguraș, s-a transformat într-un eveniment de amploare cu peste 100 de participanți. Click mai jos ca să vezi ce a ieșit (plăcinte, bere, concursuri și bună dispoziție)
8. Am ajuns la 100 membri!!!
Atingerea pragului de 100 membri a fost sărbătorită printr-o ieșire cu bicicleta pe dealuri. Vedeți mai jos cum a fost. Închidem anul cu 127 membri cărora le mulțumim că s-au alăturat comunității Maramureș Bike.
9. School Bike – Un proiect împreună cu American International School of Transylvania
Maramureș Bike a răspuns imediat invitației AIST de a participa la campania de implicare a 4 școli din Baia Mare pentru promovarea utilizării bicicletei pentru deplasarea spre și de la Școală. A fost o acțiune deosebită ce merită repetată.
10. Piste de biciclete în orașul Baia Mare
În 2021 am avut 4 întâlniri cu autoritățile locale pentru a obține un punct de vedere oficial cu privire la dezvoltarea infrastructurii locale. În momentul de față, nu se ia în calcul amenajarea de piste de biciclete pe malul Săsarului, zonă pe care MM Bike o consideră cea mai potrivită pentru amenajarea de piste care să traverseze orașul de la un capăt la altul. Ca și soluție de compromis, am propus Primăriei BM trasarea de piste pe trotuare iar pt asta am parcurs și măsurat de două ori trotuarele din Baia Mare, harta cu traseele propuse fiind predată dlui Viceprimar spre analiză și transmiterea unui răspuns oficial din partea Primăriei Baia Mare. Am depus proiectul nostru pe site-ul Primăriei în programul de Bugetare Participativă dar nu am primit nici un răspuns. Pentru 2022, ne propunem să facem demersurile necesare pentru a convinge Primăria să realizeze piste de biciclete pe malul drept al Săsarului.
11. Lansare Fan Shop Maramureș Bike
Magazinul online Maramureș Bike a fost lansat cu spijinul Gomag ce ne-a pus gratuit la dispoziție platfoma lor de e-commerce. Fanshop-ul MM Bike a pornit cu 3 produse personalizate dar dorim ca în 2022 sa adaugăm noi produse.
Echipa Maramureș Bike urează tuturor membrilor ca în 2022 să se bucure de mișcarea în aer liber., mai mult decât au făcut-o în 2021.
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2