Reuniune a Guvernelor României și Bulgariei, la Ruse

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Guvernele Romaniei si Bulgariei se vor reuni, vineri, la Ruse, sedinta fiind precedata de o intalnire trilaterala intre premierii celor doua state, Victor Ponta, Plamen Oresharski si primul ministru sarb, Ivica Dacic, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa, agenda reuniunii guvernelor roman si bulgar va cuprinde evaluarea stadiului proiectelor de cooperare si propuneri concrete de intensificare a acesteia, in plan sectorial, cu accent pe domeniul economic, proiectele de interconectare energetica si de transport, afaceri interne, justitie, dezvoltare regionala, cultura, educatie, sanatate, finante, aparare, tehnologia informatiei si comunicatii, agricultura, tineret si sport.

Totodata, convorbirile vor include si un schimb de vederi menit sa asigure coordonarea pozitiilor celor doua tari pe teme de actualitate de pe agenda europeana si internationala: aspectele institutionale in contextul alegerilor euro-parlamentare, migratie, Schengen, Strategia Dunarii, procesul de extindere al UE.

O atentie speciala va fi acordata evolutiilor din Parteneriatul Estic, cu accent pe perspectiva europeana a Republicii Moldova si situatia din Ucraina.

“La finalul Sedintei Comune de Guvern va fi adoptata o Declaratia Politica comuna care cuprinde domeniile si liniile cooperarii bilaterale, precum si principale axe de coordonare la nivel european. Cu acelasi prilej vor fi semnate mai multe acorduri si protocoale intre ministerele de resort din Romania si Bulgaria, in domeniile dezvoltarii regionale si administratiei publice, afacerilor externe, apararii, tehnologiilor informationale si comunicatiilor, tineretului si sportului, agriculturii si alimentatiei”, se mai arata in comunicatul citat.

Cat priveste intrevederea primilor ministri ai Romaniei, Bulgariei si Serbiei, aceasta va fi axata pe proiectele menite sa sustina parcursul european al Serbiei si negocierile de aderare la UE. Vor fi discutate, de asemenea, proiecte de interconectare energetica si de transport, cele acoperite de Strategia Dunarii si afaceri interne.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *