Reuniunea informala a ministrilor Sanatatii din statele membre ale UE are loc, astazi, la Bucuresti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Reuniunea informala a ministrilor Sanatatii din statele membre ale Uniunii Europene va avea loc luni la Bucuresti, la Palatul Parlamentului, intalnirea urmand a fi prezidata de ministrul Sorina Pintea.

Potrivit Agerpres, evenimentul este organizat in contextul exercitarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene. La reuniune vor mai participa Anne Bucher, director general al DG SANTE, responsabil pentru sanatate si siguranta alimentelor, si Maria Magdalena Meulenbergs, director al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Cele doua sesiuni de lucru vor fi dedicate accesului pacientilor la medicamente si tratamente inovatoare si scumpe, dar si informatiilor privind asistenta medicala transfrontaliera – mobilitatea pacientilor. In cadrul primei sesiuni de lucru, oficialii prezenti vor discuta posibile solutii privind accesul pacientilor la terapiile inovatoare, precum si identificarea celor pentru tratamentul continuu al pacientilor cu beneficii terapeutice clare in urma participarii la studii clinice.

In privinta celei de-a doua sesiuni de lucru, discutiile vor viza imbunatatirea accesului la asistenta medicala transfrontaliera planificata, prin imbunatatirea accesului la informatii adecvate, dar si prin schimbul de experienta privind punerea in aplicare a directivei UE, scriu jurnalistii Agerpres.

Ministrii Sanatatii din statele membre ale UE vor dezbate si tema mobilitatii pacientului cu varsta sub 18 ani si cu afectiuni rare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2