Reușită a senatorului Severica Covaciu privind proiectele Start-up Nation

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Senatorul PMP de Maramureș, Severica Covaciu, a reușit să obțină o finanțare mai accesibilă și mai obiectivă pentru proiectele Start-up Nation.

Astfel, în acest an se acordă punctaj pentru un singur loc de muncă creat, pe lângă cel obligatoriu.

,,Pentru ca finanțarea proiectelor Start-up Nation să fie cât mai accesibilă și mai obiectivă am cerut ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri să elimine ori să adapteze două dintre criteriile de evaluare și anume: numărul de locuri de muncă nou create si termenul de depunere.

Consider că un tânăr care își deschide prima afacere își asumă un mare risc având 4 sau 5 angajați. Referitor la termenul de depunere, în opinia mea, finanțarea ar trebui făcută în ordinea punctajelor și nu în ordinea depunerii dosarelor.

În consecință, în acest an se acordă punctaj pentru un singur loc de muncă creat, pe lângă cel obligatoriu, ceea ce este prin esență în favoarea tinerilor, stimulând în același timp procesul de înființare a IMM-urilor.

De asemenea, în acest an, au prioritate proiectele care își propun inovare într-un domeniu de activitate, achiziționarea echipamentelor software, achiziționarea echipamentelor specifice utilizării resurselor regenerabile, digitalizare, informatizare. Regăsim deci criterii de eligibilitate specifice perioadei actuale”, a spus senatorul Severica Covaciu.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1