Reusita: Ansamblul Folcloric National Transilvania, turneu in premiera in Israel

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Zilele trecute, Ansamblul Folcloric National Transilvania a efectuat un turneu in Israel in cadrul Caravanei „Romania-Israel” (derulata de televiziunea nationala), care are ca drept scop marcarea Centenarului Romaniei.

Conform managerului institutiei de cultura, Iuliana Dancus, a fost pentru prima data cand Ansamblul a sustinut spectacole in Israel.

„Acest turneu s-a desfasurat sub titulatura Caravana Romania-Israel si a venit sa marcheze Centenarul Romaniei. In cadrul acestui turneu, Ansamblul Folcloric National Transilvania a sustinut doua spectacole in doua orase: Zihron Yaakov si Haifa. Pentru noi a fost o experienta deosebita, o traire profunda, pentru ca a fost pentru prima data cand Ansamblul Folcloric National Transilvania a fost intr-un turneu in Israel.

Pentru noi a fost mare realizare pentru ca la spectacolele noastre au participat oameni de acolo, pe fetele carora s-a putut citi bucuria, emotia transmisa de catre muzica, dansurile si costumele noastre”, a spus Iuliana Dancus.

Dupa acest turneu, Ansamblul a primit o noua invitatie de a se alatura caravanei care marcheaza Centenarul. Astfel, institutia va sustine spectacole in luna decembrie la Florenta, Italia.

In perioada urmatoare, respectiv sambata, 17 noiembrie, si duminica, 18 noiembrie, Ansamblul Folcloric National Transilvania va organiza Festivalul Concurs Romante „Poveste de toamna”, iar la finele lunii va participa la un spectacol de gala dedicat sfintirii Catedralei Mantuirii Neamului.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2