Reuters: Noul sef al Volkswagen ar putea deveni presedintele Audi in mai

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Herbert Diess, noul sef al Volkswagen (VW), va conduce probabil de luna viitoare Consiliul de Supervizare al diviziei de lux Audi, au declarat pentru Reuters surse din cadrul grupului auto german, informeaza AGERPRES.

Joi, Herbert Diess, care era din 2015 seful brandului Volkswagen, l-a inlocuit pe Matthias Mueller in functia de director general al celui mai mare producator auto din Europa.

Diess, un fost director general al rivalei Audi – BMW AG – ar urma sa-l inlocuiasca pe Mueller in functia de presedinte al Consiliul de Supervizare al Audi la o reuniune care va avea loc in 8 mai, cu o zi inaintea Adunarii Generale a Actionarilor producatorului de masini de lux, sustin sursele.

“Consiliul de Supervizare va lua decizia privind noul presedinte la urmatoarea sa reuniune”, a declarat un purtator de cuvant al Audi, fara a da alte detalii.

Audi, cel mai mare contributor la profitul grupului VW, este condus in mod traditional de director general al Volkswagen.

Revista germana Automobilwoche anunta sambata, fara preciza sursa informatiei, ca Diess vrea sa devina presedintele Audi.

Conform analistilor, Herbert Diess va trebui sa faca fata provocarii legate de modul in care cei 640.000 de angajati vor face fata trecerii la vehiculele autonome si electrice si la noile servicii digitale, de exemplu ride hailing.

In pofida amenzilor, a litigiilor judiciare si a prejudicierii reputatiei companiei in urma Dieselgate, grupul VW a raportat in 2017 vanzari record de 10,74 milioane de vehicule si un profit de 11,6 miliarde de euro (14,3 miliarde de dolari).

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2