Reutilizarea urinei pentru a produce bere – un proiect al agricultorilor danezi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bere-mancatReutilizarea urinei pentru a produce bere este o idee a agricultorilor danezi la implementarea careia au colaborat in 2015 si participantii la cea de-a 45-a editie a festivalului de cultura si muzica Roskilde, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa de Nord, scrie ziarul belgian ‘Le Soir’ citat de Agerpres.

‘Nu-ti irosi urina. Agricultorii danezi pot sa o transforme din nou in bere!’ — este sloganul folosit de autorii proiectului pentru a determina numerosul public sa contribuie la aceasta initiativa. Cu cei aproximativ 25.000 de litri de urina colectati se vor fertiliza culturi de orz, iar recoltele obtinute vor servi ca materie prima pentru fabricarea de bere. Aceasta va fi disponibila peste doi ani si va putea fi gustata de cei care vor lua parte la festivalul Roskilde din 2017.

Este o solutie ecologica prin care se va reduce impactul urinei asupra sistemelor de canalizare si a mediului inconjurator, sustine Leif Nielsen, membru al Consiliului pentru Agricultura si Alimentatie din Danemarca.

Festivalul Roskilde 2015 a avut loc intre 27 iunie si 4 iulie si a oferit 175 de concerte pe opt scene in care au aparut muzicieni din 30 de tari. Conform traditiei, au fost reprezentate mai multe generatii de cantareti si instrumentisti, celebri sau in curs de afirmare, iar diversitatea a fost din nou la ea acasa, programul cuprinzand muzica clasica de avangarda cu Kronos Quartet, hip-hop cu Run the Jewels, blues african cu Noura Mint Seymali si un extravagant rap-rave cu Die Antwoord.

Aproximativ 100.000 de persoane au cumparat bilete pentru intreaga saptamana de manifestari artistice. Toate incasarile, care au depasit 2 milioane de euro, vor fi donate — ca de obicei — pentru actiuni de caritate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2