Revelatia Lucas Tohatan: Baimareanul de la BC SCM Timisoara, convocat la trei loturi nationale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Fara indoiala, Lucas Tohatan este unul dintre jucatorii momentului in Liga Nationala de Baschet masculin. Conducatorul de joc baimarean adus in iarna de BC SCM Timisoara a fost convocat vara aceasta la trei categorii de varsta ale nationalelor Romaniei: cea de seniori, cea U20, si cea U18.

Tohatan se pregateste in perioada aceasta cu nationala mare, sub comanda lui Marcel Tenter. Jucatorul de la BC SCM Timisoara a fost insa convocat si la nationala U18, care va juca vara aceasta Campionatul European Divizia B, incepand din 28 iulie, in Estonia. Din lotul de 14 sportivi mai face parte si timisoreanul Christian Chitu, jucator al 4Sports Bucuresti. Lotul de juniori se pregateste acum la Cheile Gradistei, fara Tohatan. Tricolorii mici vor avea meciuri de verificare in Ungaria si Bulgaria, dar si o perioada de pregatire la Craiova.

La Europeanul U18, Romania e in grupa C, alaturi de Austria, Polonia, Portugalia, Israel si Azerbaijan. In ceea ce-l priveste pe Lucas Tohatan, ramane de vazut daca va ramane in lot la seniori sau la U20 si cat va mai ajunge la nationala sub 18 ani. Un lucru e cert: in sezonul viitor, echipele de Liga Nationala vor fi obligate sa foloseasca un jucator U23 in primul sfert, iar Tohatan pare favorit la BC SCM Timisoara pentru a fi titular.

BC SCM Timisoara se reuneste in data de 7 august.

tmsport.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *