Revolta intr-o inchisoare in Indonezia: Cinci morti; 100 de detinuti, printre care teroristi, au evadat

Cinci persoane au fost ucise si alti 100 de detinuti au reusit sa evadeze si se afla in prezent in libertate in urma unei revolte in masa, ce a izbucnit joi seara intr-un penitenciar din Indonezia, aflat in continuare sub controlul detinutilor, relateaza vineri AFP, citand surse ale politiei, scrie Agerpres.

‘Cinci persoane si-au pierdut viata: trei detinuti si inca doi angajati ai penitenciarului’, a indicat agentiei franceze de presa Heru Prakoso, purtator de cuvant al provinciei Sumatra-Nord (nord-vest), adaugand ca o suta de detinuti, printre care ‘teroristi’, au reusit sa fuga din inchisoare si se afla inca in libertate.

‘Am reusit sa retinem 55 de evadati, dintre care trei sunt condamnati pentru acte teroriste’, a adaugat el, indicand ca ‘intre 95 si 100’de detinuti , dintre care ‘sase condamnati pentru acte teroriste’ se afla inca in libertate.

‘Nu am reusit inca sa preluam controlul total asupra inchisorii’, a recunoscut acelasi purtator de cuvant, adaugand ca autoritatile au trimis o mie de politisti si militari pentru a reinstaura ordinea la penitenciar.

Detinutii din inchisoarea Tanjung Gusta din Medan, capitala provinciei Sumatra-Nord, s-au rasculat joi seara pentru a protesta impotriva unei pene de curent care a afectat de dimineata inchisoare suprapopulata.

Lipsa de electricitate a blocat in totalitatea distribuirea apei, ce este extrasa din puturi cu pompe, facand imposibila imbaierea necesara (ablutiunea) inaintea rugaciunii in aceasta perioada sacra a Ramadanului. Penitenciarul adaposteste 2.600 de prizonieri, desi este prevazut pentru cel putin 500 de persoane, conform presei locale.

Detinutii au dat foc unor cladiri de birouri de pe teritoriul inchisorii si au luat ostatici angajati ai penitenciarului. In agitatia creata, aproximativ 150 dintre ei au reusit sa evadeze.

In acelasi timp, agentiile AP si Ria Novosti au relatat ca aproximativ 200 de detinuti, dintre care 20 erau condamnati pentru actiuni teroriste, au evadat din inchisoarea din Sumatra, unde 15 angajati, printre care gardieni sunt sechestrati.

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *