Revoltator! Chereches plateste articole denigratoare in presa, atacand jurnalisti si oameni de afaceri

Reclame home 1
Reclame home 1

Catalin Chereches, fostul primar baimarean care a controlat in mare parte presa din Maramures, ani la rand, tine sa ne arate ca inca se imbata cu aerul dictatorial cu care si-a cultivat imaginea de baiat care pune suflet si nu se poate obisnui cu gandul nu mai poate manipula constiintele baimarenilor, asa cum facea in urma cu cativa ani. Cand induiosa pensionarii la Nunta de Aur si aduna lacrimi de admiratie pe facebook la postarile in care aparea mangaind duios florile plantate in oras. Flori pentru care am platit de vreo zece ori pretul, dar care si-au facut efectul psihozei in masa.

Mai nou, s-a intors la iubirea de odinioara, aceea de a plati presa pentru a publica articole denigratoare la adresa altora. Articole de intimidare si incercare de a reduce la tacere orice voce ce ar putea intra in disonanta cu ideile sale, indiferent cat de aberante ar putea fi. Grav este ca pe lista de prioritati au ajuns jurnalisti si oameni de afaceri, pe care ii terfelesete in presa locala, prin articole comandate.

Mai precis, in data de 30 ianuarie 2017, la cateva zile de la ultimul termen de judecata al procesului inculpatului Chereches Catalin, prins in flagrant luand spaga in biroul de primar, a aparut in cotidianul print “Graiul Maramuresului” un articol in care, intr-o forma tendentioasa, se afirma ca redactorul sef al ZiarMM, Ciprian Dragos, si realizatorul tv Romeo Dobocan, doi ziaristi care “au avut tot timpul o atitudine jignitoare fata de Catalin Chereches”, l-au insotit pe denuntatorul Cristian Span la termenul la care acesta din urma urma sa fie audiat. Pe langa aceasta, in articolul respectiv s-a afirmat inca o data ca dosarul penal in care inculpatul Chereches este acuzat de luare de mita in forma continuata este unul politic in spatele caruia s-ar afla forte oculte conduse de ziarul nostru.

Din start precizam ca jurnalistii nostri nu l-au insotit pe Cristian Span si niciunul dintre jurnalistii nostri, angajatii sau colaboratorii nostri nu fac parte din nicio organizatie “oculta” care il vrea in inchisoare pe Catalin Chereches. Singurul responsabil pentru actiunile sale este insusi inculpatul Chereches Catalin, intrucat nu noi l-am pus sa ia mita sau sa abuzeze de bugetul Municipiului Baia Mare. Este drept, de fiecare data cand am observat incalcarea flagranta a legilor sau, uneori, a bunului simt, am incercat sa aratam baimarenilor cine este, de fapt, acest personaj megaloman, narcisist, mitoman, bolnav de putere si cultul personalitatii. Efectele administrarii “competente” a lui Chereches si a celor din camarila lui sunt vizibile peste tot: drumuri sparte, credite fara numar si investitori care fug de orasul nostru ca dracu de tamaie.

Revenind la articolul din “Graiul”, am facut o solicitare colegilor jurnalisti, prin care i-am rugat sa ne comunice daca articolul respectiv le apartine, daca si-l asuma si daca autorul articolului face parte din redactia Graiul Maramuresului.

Le multumim colegilor pentru raspunsul pe care ni l-au trimis, din care reiese extrem de evident ceea ce am scris de nenumarate ori: penalul Chereches isi foloseste toate resursele pentru a-i denigra pe cei care doresc sa arate baimarenilor adevarata-i fata.

Domnule Ciprian Dragos, redactor-sef ZIARMM,

Articolul „Catalin Chereches lupta pentru Baia Mare!”, aparut in cotidianul Graiul Maramuresului din data de 30 ianuarie 2017, a fost comandat de domnul Catalin Chereches (a venit la redactie in mod special pentru acest lucru) si textul a fost trimis ulterior la redactia noastra prin e-mail, de la simona.vasiac@…com. Articolul urmeaza sa fie platit de domnul Catalin Chereches, ca persoana fizica, in regim de publicitate. Avem o colaborare de mai multa vreme cu domnul Catalin Chereches, pentru a-i face servicii de acest tip. De obicei, articolele comandate se refera la activitatea sa politica si administrativa, sau sunt opinii exprimate de acesta, prin urmare Catalin Chereches isi asuma responsabilitatea pentru cele scrise in articol. Consideram ca afirmatiile din text nu ridica probleme deosebite privind deontologia profesionala. Suntem deschisi pentru ca cititorii nostri sa fie corect informati si va oferim dreptul la replica, pentru ca opinia publica sa afle care este pozitia Dumneavoastra in aceasta situatie. Autorul articolului semnat Pavel Pop nu este redactor al ziarului nostru.

Cu colegialitate, Nicolae Goja”.

Unul dintre ziaristii denigrati de articolele platite ale lui Chereches ii transmite acestuia ca il va intampina nu doar la Tribunalul Cluj, ci si la puscarie.

Inculpatul Chereches, intre sedintele pe care le tine la Primarie (desi are interdictie in acest sens) si modificarile de organigrama, ocazii cu care ii face pe toti angajatii sa tremure (incepand cu directorii si terminand cu soferul care ii ducea geanta…. geanta aceea… Flaviu sigur stie), are alte preocupari. Intra in redactiile ziarelor din Baia Mare, comanda articole si promite ca le plateste cu bani multi. Apoi o suna pe una dintre jurnalistele care a lucrat la toate ziarele pe care le-a finantat inculpatul Chereches cu bani, dar nu cu banii sai. Ci cu bani murdari, bani din spagi, bani furati din bugetul sportului baimarean, banii locuitorilor acestui oras, cei care au platit taxe si impozite.

Iar jurnalista (despre care am aflat ca e mai nou consiliera a primarului) trimite spre publicare articolul in care isi ataca fara scrupule colegii, mai aduce si o ofensa unui jurist, pentru ca in final sa terfeleasca onoarea oamenilor de afaceri baimareni. Oameni care, intamplator, poate au o alta opinie decat aceea ca inculpatul Chereches este curat ca lacrima si trebuie sa plangem dupa el pentru a-l astepta la Primarie pe un cal alb. Nu, il vom astepta la Tribunalul Cluj si apoi in fata puscariei”, declara Ciprian Dragos.

In ceea ce priveste opinia jurnalistului Romeo Dobocan, aceasta va putea fi urmarita in emisiunea Atac la Cenzura, difuzata pe postul Maramures TV, miercuri seara, de la ora 20.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

10 Comments

 1. mmm

  mda … ne meritam soarta … adica nu stiu daca o meritam, vedem cine iese la vot si voteaza in locul nostru …. in ceea ce il priveste pe Kake stim cu totii cine este si ce poate … comportament descris foarte bine in articol, caracter de, as spune smecher dar nici macar, are caracter de om frustrat cu grave probleme la mansarda … nici nu ma mir …

  Reply
 2. Cocos

  Bine ca nu le da si celor de la Graiul MM bani din spagiile luate cand era primar, ca si celor de la Glasul Maramuresului, prin domnul Florin Cret (ups, acum ajuns viceprimar, pus chiar de Coalitia lui Chereches)! L-ati uitat pe domnul Florin Cret??? Cum primea el banuti cash din manuta domnului Chereches, in biroul din primarie, bani cu care CC isi platea publicitatea din Glasul. Fara factura, fara chitanta, direct in buzunarul domnului Cret! Repede ati uitat… cum au fugit procurorii si politistii dupa acest Cret Florin in ziua flagrantului din Primaria Baii Mari pentru a-si recupera banii insciptionati cu MITA!!! Vai de voi, baimareni…

  Reply
 3. Danny

  Cand o sa scape Baia Mare de acest KK ,de mamita deputata liberala contrafacuta si de dubioasa Coalitie?
  E regretabil si rusinos ca jurnalisti din presa locala s-au vandut lui KK si acolitilor sai si-i fac jocul. Locul acestui individ este dupa gratii pentru a-si ispasi pedeapsa pentru prejudiciile materiale si morale aduse acestui oras.Regretabil este ca liberalii s-au lasat influentati de tandemul Man-Dolha si au propulsat-o pe mamita in Parlament ,decredibilizand partidul prin jocuri de culise murdare.

  Reply
 4. ion din vale

  No deie Dzeu numa bine! N-am mai fost p’aci ceva vreme ca so dus naibii calculatoru cele, era unu de ii zicea ca ii 486 primit de pomana de la un domn parlamentar, traiti dnu doctor. Cum ii umezala in tata casa, ca nui facuta nici acu valea si na fi facuta veci pana ii vasalie barbul saf la primarie, intr-o sara de ploua , in toamna o fo treaba, numa ce am vazut ca iese fum din el si un miros de mate fripte. Cum ios baies si pensia e putina la cate boli am pe inventar, nam avut ce si cum sa iau altu basca ca ma supara artrita la maini de nas putea da nici oarice palmi la domnii astia din politica. Da ii rezolvat acu ca mai jos de mine sta un profesor, deie Dzeu numa bine va sio luat el din ala laptop si cu stia ca caut orice second m-a fericit cu calculator menalui . Ni si aci scrie ca ficiorasu cela de ii primar o umblat la oala cu smantana. No ca ase fac tati da nu ii umfla potera decat pe rind. Jaba am fost la el in audienta si iam spus sa dea afara pe barbul cela ca o ras domn catalin si o zis ca bine a fi si la vara cald da bag sama la mnealui, traiti domn Catalin, nu i se urneste casa de umezeala. Ba mo intrebat si de ce am facut casa taman acolo si m am uita ca prostu la mnealui si i am zis ca o facuto batu al batran amu zeci de ani cand lucra la Petre Gheorghe la mina cu tarnacopu si lampa cu carbid. No asta ii tat acu si ma uit mai mult la tv ca nu merge comanda si ii intepenit numa la tvr da aia nu dau filem decat despre Ceausescu. Oi mai scri deoi avea zile. No noroc bun

  Reply
 5. Attila

  Singurul repros care li se poate aduce celor de la Graiul e ca nu au marcat articolul cu „P”, de la publicitate, sau, si mai explicit, sa aiba o nota de subsol in care sa explice ceea ce v-a explicat voua. In rest, ii puteti da in judecata pe cei de la actualmm si pe simona vasiac, caci articolul a aparut si in latrina online a asociatiei kakiste freemedia. La tribunal, sa plateasca, doar asa vor inceta cu mizeriile.

  Reply
 6. maria

  În relația SC ”Graiul Maramureșului” SRL, prin intermediul unor asociați/salariați de aici, și cercetatul penal, fostul primar Cătălin Cherecheș, este teren… mănos de cercetare pentru procurori. Da, ziarul i/a adus, timp de vreo șase ani, servicii în regim de publicitate, inclusiv de publicitate mascată, clientului Cherecheș. Foarte multe articole elogioase la adresa lui Cătălin Cherecheș au fost scrise de redactori ai ”Graiului”. Au ”excelat” în acest sens Viorica Pârja, soția redactorului șef, și Radu Țolaș, foști angajați ai ziarului. Colecția ziarului este mărturie. Cu toate că redactori onești din această redacție au protestat împotriva acestor practici, șefii ziarului (Gheorghe Pârja și Nicolae Goja) au răspuns cu duritate și cenzură împotriva acestor jurnaliști onești. Enorm de multe articole elogioase, menite a/i manipula pe cetățeni, au venit la ”Graiul”, mai ales în campaniile electorale, de la ”jurnaliști” angajați prin alte părți, cum ar fi Emaramureș. Se înțelege, toate erau comandate de Cătălin Cherecheș, care de fiecare dată, înainte de-a fi trimis ziarul la tipar, el dădea bunul de tipar pentru paginile în care erau cuprinse articolele comandate de el. Și ceva incredibil: redactorii șefi Gheorghe Pârja și Nicolae Goja au dat dispoziție tehnoredactorilor ca, zilnic, cu, 12 ore înainte ca ”Graiul” să fie pe piață, să trimită întregul conținut al ”Graiului”, sub forma paginilor PDF, la Emaramureș. În felul acesta, penalul Cătălin Cherecheș avea control total asupra ziarului declarat…independent. Se știe, conținutul unei publicații este secret pentru publicul larg până în momentul difuzării. La ”Graiul”, până și secretul de serviciu a fost vândut. A meritat pentru ”Graiul”? Nu! Pentru că i-au fost erodate credibilitatea și tirajul! A meritat din punct de vedere financiar? Nu! Deoarece Cătălin Cherecheș nu a plătit din ce a comandat decât în foarte mică parte! În prezent, Cătălin Cherecheș are datorii imense către SC ”Graiul Maramureșului” SRL, iar oamenii lui de la ”Graiul”, adică Gheorghe Pârja și Nicolae Goja nu întreprind nimic, deși legea este de partea redacției, pentru ca ziarul să încaseze banii care i se cuvin. Cei doi nu întreprind nimic, știu ei de ce! Explicația se subânțelege…În atenția procurorilor pot fi și banii (euro) cu care a plătit Cherecheș, deoarece păreau a avea proveniență dubioasă. Adesea Cherecheș cerea ca, pentru banii ce/i trimitea la ”Graiul” (prin șoferul cel gras și prin Anamaria Somay) să nu se întocmească nici un act pe numele lui sau al Primăriei. Pentru că un jurnalist onest de la ”Graiul” a refuzat să devină sluga lui Cherecheș, acesta a ordonat slugilor sale de la Emaramureș să/ linșeze în articole calomnioase. Bineînțeles, cozile lui de topor din redacția ”Graiului” au jubilat. În rest, lașitate de la ceilalți colegi de breaslă…Așa se face că presa din Baia Mare și/a pierdut credibilitatea. Onor excepțiilor!

  Reply
 7. Mariuca

  Mai Maria, alias Portase, o sa crape fierea in tine de rautate. Ai fost in conducerea ziarului, si nu cei mentionati ii bateau in usa lui chereches ci tu. Daca tu esti cinstitul cinstitilor de ce nu te crede nimeni in redactia in care ai lucrat. Hotul striga hotii!

  Reply
 8. ioan

  Cum incet incet prin curajul onora si lasitatea altora din media locala baimareana fata de care tot atrageam atentia asupra acestor nescoliti oameni pentru care au trecut pe linga scoli ,,,,, si ce scoli au facut NU POT FI NUMITI JURNALISTI,, ci se numesc gradati pana la SERGENT CEL MULT !!!!!!!!!!!! ACOPERITI in presa si dezinformarea ani la rand a BAIMARENILOR,,, apoi porci de oamnei ce sunteti sa va FIE RUSINE IMBECILI SI LINGAI ALE CELOR MAI MURDARE cururi …. nu mai suporta hartia ce caractere inumane aveti toti in gasca ,, asta este rezultatul scolilor particulare produc absolventi categoric AANNAALLFFAABBEETTII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 9. #rezist

  megaloman, narcisist, mitoman, bolnav de putere si cultul personalitatii este si iustin, acel individ prieten cu cheresches… sunt scarbosi

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole