Revolutie in Parlamentul britanic: Deputatii pot sa renunte la cravata

home camp2
home camp2
home camp2

Poate fi considerata o mica revolutie in Parlamentul britanic: de joi deputatii nu mai sunt obligati sa poarte cravata la reuniuni, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Nu exista vreo regula care sa impuna oficial purtarea cravatei la reuniunile parlamentare dar traditia, conform “Regulilor de comportament si curtoazie” ale Camerei Comunelor, impunea purtarea acestui accesoriu vestimentar.

“Nu exista un cod vestimentar precis definit. Traditia cere ca barbatii sa poarte costum si cravata; un nivel protocolar similar trebuie respectat si in cazul femeilor”, conform acestor Reguli.

Ii revine ‘speaker-ului’ — presedintele Camerei Comunelor — rolul de a exercita politia modei si de a stabili, in caz contrar, noile reguli vestimentare.

Scanteia revolutiei a fost aprinsa in ajun de deputatul Partidului liberal-democrat (centru) Tom Brake, care a venit in Parlament fara cravata.

“S-au schimbat oare regulile?”, l-a intrebat pe speaker-ul John Bercow, un alt deputat conservator.

Noul cod vestimentar ii vizeaza si pe jurnalistii care acopera evenimentele, dintre care multora le-a fost refuzata intrarea in Parlament deoarece venisera fara cravata.

Vestea a facut mare valva joi, presa britanica primind cu opinii impartite aceasta schimbare.

“Care va fi urmatoarea etapa? Deputati in slapi si in sorturi?”, a scris pe Twitter Christopher Hope, un jurnalist conservator de la ziarul The Telegraph.

In schimb, Matt Dathan, de la tabloidul The Sun, a salutat un Parlament “care iese in sfarsit din secolul al XIX-lea”.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *