Rezervele valutare ale BNR au crescut in aprilie cu 3,6%, la 35,9 miliarde euro

Reclame home 1
Reclame home 1

Rezervele valutare de la Banca Nationala a Romaniei (BNR) au crescut cu 3,6%, in aprilie fata de luna precedenta, la peste 35,9 miliarde euro, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei remis, marti, AGERPRES.

In cursul lunii au avut loc intrari de 1,921 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de eurobligatiuni ale Ministerului Finantelor Publice in valoare nominala de 1,75 miliarde euro) si altele.

De asemenea, au avut loc iesiri de 656 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,861 miliarde euro.

„Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 aprilie 2017 au fost de 39,821 miliarde euro, fata de 38,572 miliarde euro la 31 martie 2017. Platile scadente in luna mai 2017 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 158 milioane euro”, informeaza BNR.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole