Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 8%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bnr2Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au depasit 31,5 miliarde euro, in octombrie, in crestere cu 8,61% fata de luna precedenta, potrivit unui comunicat al BNR remis, luni, AGERPRES.

In cursul lunii au avut loc intrari de peste 2,8 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv suma rezultata din emisiunea de euroobligatiuni a Ministerului Finantelor Publice in valoare nominala de 2 miliarde euro), alimentarea contului Comisiei Europene (509 milioane euro) si altele.

De asemenea, au fost iesiri de 353 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

„La capitolul plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta se regasesc rambursari de capital din imprumutul de la Fondul Monetar International pentru care Banca Nationala a Romaniei a platit circa 120 milioane echivalent euro. Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3.479 milioane euro”, informeaza BNR.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 octombrie 2015 au fost de peste 35,1 miliarde euro, mai mari cu 8,16% fata de luna anterioara.

Platile scadente in luna noiembrie 2015 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 165 milioane euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2