Rezervele valutare ale Chinei au atins cel mai ridicat nivel din ultimele sapte luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, au inregistrat luna trecuta o crestere peste asteptari, pe fondul optimismului cu privire la perspectivele unui acord comercial intre SUA si China, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Potrivit datelor publicate duminica de Banca centrala a Chinei, in luna martie rezervele valutare ale Chinei au crescut cu aproape noua miliarde de dolari ajungand la 3.099 miliarde dolari, cel mai ridicat nivel de dupa luna august 2018. Analistii intervievati de Reuters se asteptau la o crestere de cinci miliarde dolari, pana la 3.095 miliarde dolari.

“Dolarul american s-a apreciat usor in luna martie gratie discutiilor comerciale dintre China si SUA. De asemenea revizuirea perspectivelor bancilor centrale din Europa si America precum si incertitudinile cu privire la Brexit au dus la o usoara crestere a rezervelor valutare ale Chinei” a anuntat Administratia de Stat pentru Schimb Valutar (SAFE), entitatea responsabila de gestionarea rezervelor valutare si de aur ale Chinei.

Yuanul chinez s-a depreciat cu 5,3% in raport cu dolarul american pe parcursul anului trecut, pe masura ce relatiile comerciale cu SUA s-au deteriorat iar economia chineza a incetinit. Insa de la inceputul anului si pana in prezent yuanul a inregistrat o revenire de peste 2%, pe fondul sperantelor ca Washingtonul si Beijingul vor ajunge la un acord care sa puna capat disputelor comerciale care au afectat pietele globale.

Tot pe parcusul anului trecut, investitorii din intreaga lume au fost ingrijorati de riscul iesirilor de capital din China pe masura ce economia a incetinit, si au discutat ce nivel de depreciere a yuanului va permite Beijingul. Recent insa pe masura de dolarul a adoptat o pozitie defensiva, atentia investitorilor s-a indreptat asupra presiunilor cu care se confrunta decidentii chinezi, pe masura ce intrarile de capital din strainatate pe pietele financiare din China ar urma sa impulsioneze moneda locala.

De asemenea, datele statistice arata ca economia chineza cunoaste o relansare, avand in vedere ca activitatea manufacturiera a revenit pe crestere in luna martie, ceea ce sugereaza ca mai multe luni de stimulente guvernamentale incep sa isi faca simtite efectele. Daca aceste date statistice optimiste vor continua, pietele ar putea sa isi revizuiasca estimarile referitoare la o noua relaxare a politicii monetare, chiar daca analistii se asteapta in continuare la cateva reduceri ale rezervelor bancilor in acest an, posibil chiar saptamana viitoare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2