Rezervele valutare la BNR au crescut cu 189 de milioane de euro in august

Reclame home 1
Reclame home 1

bnr2Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situau, la finalul lunii august, la 29,341 miliarde de euro, in crestere cu 189 de milioane de euro de la 29,152 de miliarde de euro cat erau la 31 iulie 2015, reiese din datele publicate de BNR, transmite Agerpres.

In cursul lunii august, au intrat in conturile BNR 654 de milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene si altele.

In acelasi timp, din rezerva BNR au iesit 465 milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone si, in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,328 miliarde de euro.

Astfel, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur), la 31 august 2015, au fost de 32,669 miliarde de euro, fata de 32,438 miliarde de euro la 31 iulie 2015.

‘Platile scadente in luna septembrie 2015 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 349 de milioane de euro’, mai reiese din datele BNR.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole