Rezultate record la o licitatie pentru ceasuri marca Patek Philippe

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vanzarea in cadrul unei licitatii speciale a ceasurilor elvetiene Patek Philippe a inregistrat rezultate record duminica seara, la Geneva, potrivit unui comunicat al casei Christie’s, citat luni de AFP, transmite Agerpres. Vanzarea a o suta de ceasuri apartinand celebrei marci elvetiene – cu prilejul aniversarii a 175 de ani de la crearea acestei firme la Geneva – a atins suma de 19,7 milioane de dolari, dublu fata de estimari.

Piesa vedeta a serii a fost un ceas de aur roz vandut cu 2,67 milioane de dolari. Ceasul fusese estimat intre 1,6 si 2,6 milioane de dolari. Au fost fabricate doar 4 exemplare din acest model, iar cel vandut duminica dateaza din 1951.

Potrivit Christie’s, la licitatia de duminica seara au fost doborate 9 recorduri pentru modelele acestei marci elvetiene, foarte apreciata de colectionari. Pretul mediu al unei piese a fost de aproximativ 200.000 de dolari. Cele 125 de locuri disponibile in sala au fost rezervate cu 48 de ore inainte iar la eveniment au participat peste 300 de persoane.

Potrivit lui John Reardon, responsabil al departamentului de orologerie al casei de licitatii Christie’s, „aceasta vanzare ne-a depasit toate asteptarile”.

Casa concurenta de licitatii, Sotheby’s, scoate la vanzare, marti, 11 noiembrie, „cel mai scump ceas din lume” — un ceas de buzunar, fabricat in anii 30 pentru bancherul new-yorkez Henry Graves. Denumit „Graves”, ceasul este produs tot de firma Patek Philippe si este estimat la 15 milioane de dolari.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2