Rezultatele la evaluarea nationala vor fi afisate pana vineri la ora 16,00

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

elev evaluare nationalaRezultatele la evaluarea nationala vor fi afisate vineri, pana la ora 16,00, iar in aceeasi zi, intre orele 16,00 – 20,00, se vor putea depune contestatiile, care vor fi rezolvate in perioada 27 – 29 iunie, scrie AGERPRES.

Potrivit calendarului aprobat de MECS, rezultatele finale dupa contestatii se vor afisa pe 30 iunie.

La evaluarea nationala s-au inscris 163.333 de elevi si au fost prezenti aproximativ 160.000 de absolventi de clasa a VIII-a.

Admiterea in invatamantul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de elevii clasei a VIII-a (75%) si media generala de absolvire a claselor V — VIII (25%).

Elevii vor putea completa fisele de inscriere pentru licee, impreuna cu parintii si asistati de dirigintii claselor a VIII-a, in perioada 3 — 7 iulie. Fisele vor fi verificate de parinti in perioada 4 — 8 iulie.

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afisa in unitatile de invatamant gimnazial listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si listele cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal.

Cea de a doua etapa de repartizare computerizata va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia in zilele de 3 si 4 septembrie.

In perioada 9 — 11 iulie vor avea loc inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special, iar in 6 — 8 iulie repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2