Rezultatele trimestriale ale Ford, afectate de oprirea productiei unora dintre cele mai profitabile modele

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ford isi mentine estimarile pentru acest an, dar a avertizat ca rezultatele sale trimestriale vor fi afectate de inchiderea a trei fabrici din SUA unde se produc unele dintre cele mai profitabile modele, din cauza unui incendiu produs la uzina unui furnizor de componente auto, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

“Suntem increzatori ca orice impact va fi pe termen scurt”, a anuntat, miercuri seara, Joe Hinrichs, presedintele operatiunilor globale ale Ford.

In 2 mai, a avut loc un incendiu la o fabrica din Eaton Rapids, Michigan, operata de Meridian Lightweight Technologies, ceea ce a dus la intreruperea productiei unor componente folosite la camionetele Ford.

Hinrichs si directorul de achizitii, Hau Thai Tang, au explicat ca Ford lucreaza cu furnizorul Meridian Magnesium Products, detinut de grupul chinez Wanfeng Auto Holding, pentru a muta productia componentelor afectate catre alti furnizori, pana cand fabrica afectata de incendiu va fi reparata si productia va fi reluata.

O uzina Meridian din Strathroy, Ontario, va fi printre cele care vor produce temporar componente pentru camionetele Ford F-150 si Super Duty, precum si pentru SUV-urile Expedition, Navigator, Explorer, Flex si MKT.

Ford a inchis fabricile din Kansas City, Missouri, si Louisville, Kentucky, unde produce camionete, iar miercuri seara urma sa fie inchisa si a treia unitate, in Dearborn, Michigan. Modelele Expedition si Navigator vor fi in continuare produse la Louisville, a precizat Ford.

Miercuri seara, actiunile Ford au inchis in scadere cu 1,9%, la 11,06 dolari.

Incendiul din 2 mai a dus la intreruperi mai reduse ale productiei si la alte grupuri auto, cum ar fi General Motors, Fiat Chrysler Automobiles, Daimler AG si BMW AG.

Dar, cel mai semnificativ impact a fost resimtit de Ford, F-150 fiind cel mai bine vandut model din SUA, iar Super Duty – unul dintre cele mai profitabile vehicule ale Ford.

Anul trecut, F-150 a generat venituri de 41 miliarde de dolari, aproximativ 28% din totalul vanzarilor.

O intrerupere de doua saptamani a productiei modelului F-150 ar putea reduce cu 310 milioane de dolari profitul Ford din trimestrul doi, a avertizat analistul Joseph Amaturo de la Buck Research.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume. Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *