“Ridica-te si umbla!” Drama baiatului din Sighet, care a trait miracolul de a face primii pasi (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Se spune ca singurul mod de a atinge imposibilul este sa crezi ca este posibil.

In urma cu 9 ani, la nastere, Ionut a fost declarat mort. Dupa putin timp, sansa lui la viata atarna de un fir de ata, iar pentru asta medicii s-au zbatut sa- i ofere ingrijiri medicale prelungite.

Soarta lui Ionut a urmat sa fie dependenta de o hartie cu un diagnostic destul de complex si descurajator: paralizie cerebrala infantila stadiul III GMFCS, stadiul III MACS, terapareza forma spastic-diskinetica, retrad psihic si de limbaj, epilepsie.

Dupa patru operatii, spitalele si centrele de recuperare au devenit a doua casa pentru familia Dobroschi din Sighetu Marmatiei. Au urmat lungi tratamente atat in Romania, cat si in Ucraina. Tinta unei sanse enorme la viata a fost Centrul Medical ESSENTIS din Barcelona. In urma unei campanii cu strangere de fonduri, Ionut a fost programat pentru primul tratament in februarie 2016.

In ciuda tratamentelor costisitoare, parintii au ramas cutezatori. Speranta a facut ca rezultatele sa apara, iar progresele vizibile au aratat ca pentru Ionut exista totusi dreptul la o viata normala.

A renuntat la scutece dupa ce a implinit varsta de 8 ani, iar pana in urma cu un an baiatul nu putea sa umble, nu avea control asupra corpului si necesita ingrijire permanenta.

Insa ieri, imposibilul a devenit  posibil. Aflati la clinica de recuperare din Barcelona, parintii lui Ionut sunt martorii unui minuni. Rabdarea si increderea si-au spus cuvantul, iar micutul a inceput sa faca primii pasi, nesustinut, chiar sub ochii celor care i-au dat viata.

Costurile ultimului an de recuperare si tratament au trecut peste 12.000 euro, bani adunati prin donatii de la oameni cu suflet, prin proiectul Parinti Salvatori.

Lupta e de abia la inceput, dar salvatorii pot fi oricare dintre noi, oameni sanatosi care privesc drame de peste tot. Fii alaturi de Ionut si ofera-i o sansa la viata!

Doritorii pot dona prin virament bancar sau direct la orice agentie CEC Bank:
RO43 CECE MM 2530 RON 0680 875 – cont in lei
RO90 CECE MM 25 C1 EUR 0680 876 – cont in euro – cod BIC (Swift) CECEROBU sau CECEROBUXXX

Titular cont: Asociatia pentru Educatie si Caritate – Cod Fiscal 9373178

Daca aveti o firma care inregistreaza profit, puteti face o donatie in limita a 20% din impozitul pe profit, bani care altfel s-ar duce catre bugetul de stat.

Bianca VLASAN

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2