RIDICARE MAȘINI PARCATE – Mesajul Biroului Rutier Baia Mare pentru șoferi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mașinile parcate pe trotuar vor putea fi ridicate dacă poliția rutieră va dispune acest lucru. Conform ultimelor modificări ale articolului 64 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, introduse prin Legea 302/2022, poliția rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar (inclusiv a vehiculelor staționate neregulamentar pe trotuar).

„Ridicarea și depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se va realiza de către administrația publică locală.
Facem precizarea că polițiștii din cadrul Biroului Rutier Baia Mare vor lua toate măsurile legale pe linia opririlor și staționărilor neregulamentare, care creează blocaje și au impact negativ asupra fluenței traficului rutier și care pun în pericol circulația pietonilor. Rugăm pe această cale conducătorii auto să evite opririle și staționările în zona indicatoarelor și marcajelor care interzic acest lucru, precum și pe trotuarele de pe raza Municipiului Baia Mare, cu excepția spațiilor destinate opririi sau staționării vehiculelor, marcate și semnalizate corespunzător”, a declarat, pentru ziarmm.ro, Grigore Tomoiagă, șeful Biroului Rutier Baia Mare.

„E nevoie de o hotărâre de consiliu local pt aplicare, licitație, contract cu o firma specializata, spațiu de depozitare.Pietonii ar fi mai în siguranță, nefiind nevoiți sa circule pe partea carosabila si neexpunandu-se riscului de accidentare.Pe de alta parte, trebuie amenajate mai multe locuri de parcare, dar si încurajată folosirea transportului în comun, deplasările cu bicicleta, mersul pe jos..”, a adăugat șeful Serviciului Rutier Maramureș, Dorin Gherman.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

 1. cetatean

  insfarsit se mai intampla si lucruri normale – si insfarsit cineva pune si punctul pe i, si anume li se adreseaza „civilizatilor” baimareni care nu se sinchisesc sa si invete odraselel sa mearga 2-300 de m pe jos, ci ii lasa daca se poate cu masina in poarta scolii, gradinitei, stau la 100 de m de magazin da ei merg cu masina la cumparaturi, etc … pe vremea mea se putea merge pe jos si pe ploaie si pe zapada, era chiar benefic, acuma dimineata sau la amiaz daca ai curajul sa iesi din casa o sa gasesti toate strazile si trotuarele blocate de masini – si nu -mi ziceti ca sunt cei care stau in zona de case sau in localitatile limitrofe, ca toti aia ar putea circula bine merci cu un autobus …

  Reply
 2. Jim

  Da daca si ridicarile astea sar desfasura legal si cu „toata lumea”nu cu unii da si cu altii ba….asa cum era inainte cu firma care ridica inainte si politia locala orvanizatie tip mafiota de a selcta a cui masina se ridica si al cui nu…….

  Reply
 3. Eugen

  Problema e ce facem și cu șoferii care opresc pe trecerile de pietoni și în intersectii , blocând circulația , iar dacă suni la poliție , până la venirea acestora ei pleacă ?? Mai deunăzi , o domnișoară de vreo 20 ani , a oprit astfel blocând accesul pe o bandă de mers la dreapta , iar când i-am atras atenția , mi-a arătat semne obscene ! … Sper că acel sistem video de care se vorbește să fie instalat cât mai repede , iar poliția să poată sancționa pe baza filmărilor video , amenzile să poată merge direct acasă la șofer , așa cum e într-o țară civilizată . Din păcate , unde cei 7 ani de acasă , nu exista , trebuie luate măsuri punitive .

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole