RISC INUNDAȚII – Depășiri ale cotelor de atenție pe Firiza. Ploile ar putea aduce probleme

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
În ultimele 24 de ore, ca urmare a precipitațiilor căzute, nivelurile și debitele cursurilor de apă din bazinul hidrografic Someș-Tisa au fost în general în creștere. ABA Someș-Tisa a anunțat că în acest interval, s-au înregistrat depășiri ale cotelor de atenție, aferente codului galben, pe cursurile de apă Firiza, la stația hidrometrică Firiza (județul Maramureș), respectiv Valea Rea, la stația hidrometrică Huta Certeze (județul Satu Mare).
„În momentul actual, se menține peste cota de atenție râul Firiza, la stația hidrometrică Firiza. Menționăm că este în vigoare Atenționarea hidrologică nr.120, emisă de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.  Specialiștii noștri monitorizează permanent nivelurile și debitele cursurilor de apă și asigură fluxul informațional al datelor prin Dispecerat către toate instituțiile implicate în gestionarea situațiilor de urgență.
Totodată, aceștia aplică programul de măsuri pentru exploatarea în siguranță a lucrărilor hidrotehnice în sezonul rece. Hidrologii realizează măsurători de debit şi observații la stațiile hidrometrice, astfel încât informațiile să ajungă prompt la toate instituţiile implicate în gestionarea evenimentelor”, arată ABA Someș-Tisa.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole