Risc marit de infarct si AVC in primele doua ore dupa un acces de furie

Reclame home 1
Reclame home 1

barbat-furiosPericolul de infarct si accident vascular cerebral (AVC) creste considerabil la persoanele cu acest risc, in primele doua ore dupa un acces de furie, este concluzia unei echipe de la Universitatea Harvard, care a trecut in revista toate studiile publicate din 1966 asupra legaturii dintre accesele de furie si aparitia unor AVC, relateaza Le Figaro citata de Agerpres.

Rezultatele acestei meta-analize confirma ca aceasta asociere este reala. ‘Toate studiile arata ca exista un risc mai ridicat in primele doua ore dupa un acces de furie’ si, in functie de frecventa si intensitatea exploziilor de nervi, riscul poate fi si de cinci ori mai mare in privinta crizei cardiace, de sase in ceea ce priveste ruptura de anevrism cerebral si de trei ori mai ridicat in cazul AVC-ului ischemic (obstructia unei artere cerebrale).

Le Figaro subliniaza ca multe lucruri depind de fragilitatea initiala. Un tanar adult sanatos, sportiv si nefumator risca cu mult mai putin decat un adult varstnic cu probleme coronariene, un pacient a carui hipertensiune nu este bine controlata sau o persoana cu defibrilator cardiac.

Sfatul specialistilor pentru cei care se enerveaza usor este sa invete sa se controleze pentru a evita infarcturile si accidentele vasculare cerebrale.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole