Riscul de intrare in incapacitate de plata al Romaniei este de 9,8%, in urmatorii 5 ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

baniRomania este mai bine pozitionata in prezent decat tari precum Italia, Ungaria, Bulgaria, Portugalia si Grecia, din punct de vedere al capacitatii de onorare a obligatiunilor externe in urmatorii cinci ani, conform ultimului raport Standard & Poors – ‘S&P Capital IQ Sovereign Debt Report Q4 2014’.

Romania are un punctaj de 9,8% in ceea ce priveste riscul cumulativ pe cinci ani de intrare in incapacitate de plata (default), care o plaseaza pe o pozitie mai buna, la 30 decembrie 2014, decat Italia (10,4%), Ungaria (12,2%), Bulgaria (12,8%), Portugalia (16,8%) si Grecia (62,9%).

Raportul S&P este realizat pe baza perceptiei de risc si identifica potentialele evolutii care pot duce la modificari ale riscului perceput de investitori. Datele din raport vor ajuta investitorii sa estimeze mai clar riscurile pe termen lung, se arata in raportul Standard & Poors — ‘S&P Capital IQ Sovereign Debt Report Q4 2014’.

Raportul analizeaza tendintele in contractele credit default swap (CDS) — prin care investitorii asigura datoriile unei tari fata de posibilitatea de neplata pe cinci ani — din perspectiva regionala, precum si riscul implicat de emitatorii de datorii suverane globale pe baza riscului cumulativ pe cinci ani de intrare in incapacitate de plata (CPD), la 30 decembrie 2014.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2