Riscul unui razboi cu Israelul este mare, avertizeaza ministrul iranian de externe

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a declarat duminica ca Israelul cauta razboiul si ca modul in care Israelul si SUA actioneaza face ca perspectiva unui razboi sa fie ridicata, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

„Cu siguranta, unii cauta razboiul… Israelul”, a declarat Mohammad Javad Zarif la Conferinta pentru securitate de la Munchen.

„Riscul este mare si riscul va fi chiar mai mare daca veti continua sa inchideti ochii la incalcarile severe ale legii internationale”, a spus el, referindu-se la Israel si SUA.

Ministrul de externe iranian a mai spus ca mecanismul conceput de UE pentru a face comert cu Teheranul este insuficient si ca Marea Britanie, Franta si Germania trebuie sa faca mai mult pentru a-si arata angajamentul fata de acordul nuclear cu Iranul din 2015, denuntat intre timp de SUA.

„Instex (mecanismul dezvoltat de cele trei tari) este insuficient fata de angajamentele Frantei, Germaniei si Marii Britanii de a salva acordul”, a mai spus Mohammad Javad Zarif la Conferinta pentru securitate de la Munchen.

„Europa trebuie sa fie dispusa sa se ude daca vrea sa inoate impotriva mareei periculoase a unilateralismului american”, a mai afirmat seful diplomatiei iraniene.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2