Riscurile si efectele negative ale consumului de droguri, prezentate elevilor Scolii Gimnaziale din Chelinta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Inspectorul pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului Judetul Maramures – Cristina Moldovan a participat la o activitate organizata de Scoala Gimnaziala din Chelinta in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Maramures, avand ca scop informarea elevilor cu privire la riscurile si efectele negative ale consumului de droguri.

La intalnire au participat un numar de 48 de elevi din clasele a VI-a, VII-a si a VIII-a de la scoala gimnaziala din Chelinta, reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Maramures, inspector scolar pe problemele romilor in cadrul Inspectoratului Scolar Maramures, directorul unitatii scolare, cadrele didactice si mediatorul scolar.

Scopul intalnirii a fost de a informa si prezenta elevilor prezenti, riscurile si efectele negative ale consumului de droguri. In acest sens s-au purtat discutii cu elevii, carora le-au fost prezentate si materiale (prin sistem videoproiector) de catre reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Maramures.

De asemenea, grupul tinta (elevi), a realizat desene care prezinta consecintele consumului de droguri, urmand ca acestea sa fie cuprinse in cadrul Concursului National “Mesajul meu Antidrog” editia a XVI-a organizat in judetul nostru, de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Maramures. Desenele premiate, vor participa la faza nationala. Inspectorul pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului Judetul Maramures a purtat discutii cu elevii prezenti, in sensul constientizarii asupra riscurilor consumului de droguri in general, dar si cu privire la importanta educatiei in formarea oricarei persoane.

Pentru anul scolar 2018-2019, la scoala gimnaziala din Chelinta exista un numar de 380 de elevi, din care 362 sunt romi – 72 sunt prescolari, 193 apartin claselor 0-IV, iar 97 claselor V-VIII.

Foto: Prefectura Maramures

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole