Robert Sighiartău: Orban trebuie să-și dea demisia

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Secretarul General al PNL, Robert Sighiartău, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că președintele PNL, Ludovic Orban ar trebui să-și dea demisia. El l-a acuzat că în ultimul an ar fi condus partidul discreționar și că a cedat ministere importante în negocierile cu USRPLUS pentru a obține pentru sine funcția de președinte al Camerei Deputaților. Secretarul General al PNL mai spune că Orban ar fi dorit să-l retragă din nou pe Florin Cîțu drept propunere pentru funcția de premier.

”Din punctul meu de vedere, da. PNL a pierdut alegerile, s-a plasat pe locul doi după PSD. Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban în ce privește gestionarea pandemiei și nu numai. Prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice am fost comparați cu PSD.

Oamenii n-au fost votați, în ultimul an partidul a fost condus discreționar de către președintele partidului. E clar că trebuie să discutăm în interiorului partidului și să alegem în candrul congresului din iunie sau din toamnă o nouă echipă. Din pacate, din cauza negocierilor duse de președintele Orban, am lăsat deoparte platforma de dezvoltare.

Am avut o discuție cu Orban și i-am spus că negocierile nu sunt în favoarea PNL. Orban a vrut să-l retragă iarăși pe Florin Cîțu și i-am spus că nu e normal să meargă din nou domnul Orban ( la funcția de premier). Ne interesează ca PNL să aibă viitor. Avem un congres și trebuie să alegem cea mai bună variantă. PNL are nevoie de o echipă, nu de un om, care să negocieze pentru partid, nu pentru indivizi.
Tot mai mulți colegi sunt nemulțumiți, PNL a cedat câteva ministere importante pentru dezvoltarea României (fonduri europene, transporturi, ministerul dezvoltării). Aici vorbim de platforma pe care PNL a dezvoltat-o. Oamenii au înțeles că aceste posturi au fost cedate pentru a obține președinția Camerei Deputaților.

Era bine dacă aceste discuții le aveam în BPN, e clar că intrăm într-o logică de campanie internă pentru Congres. Nu este neaparat un scandal, sunt lucruri care trebuie spuse. Au fost ținute mult prea mult în birourile unora sau altora.

Există o grupare reformistă în interiorul PNL: Emil Boc, Ilie Bolojan, Florin Roman, Gheorghe Falcă, generația tânără care își dorește o altă abordare. ”

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. Niculai Bizau

  PNL daca nu se reformeaza urgent va ajunge ca si PNTCD cu stampila la purtator tip PAVELESCU/ORBAN.
  PNL trebuie urgent sa alunge rezidurile primite in partid de la PSD si alte scursuri altfel in 2024 va lua sub 10 la suta.

  Reply
 2. Guard Dogs

  Adevar graiesti bade Niculai … Austeritatea ,, propusa ,, de PNL poate sa-i desfinteze ca si partid [ vezi ce a patit Base ] … Singura solutie este sa sprijine mediul privat la propiu nu doar la impozitare [ sclavia a intrat intr-o alta era ] … Concluzia … ,, Un popor care alege politicieni corupti , impostori , hoti si tradatori , nu este victima , ci complice . ,, = George Orwell =

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *