Roboții vor elimina 85 de milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani, în contextul pandemiei

home camp2
home camp2
home camp2

Roboții vor elimina 85 de milioane de locuri de muncă în cadrul companiilor mijlocii și mari în următorii cinci ani în contextul în care pandemia de COVID-19 accelerează schimbările de pe piața muncii, ceea ce riscă să amplifice inegalitățile, relevă un studiu al Forumului Economic Mondial (WEF), conform ziare.com.

Sondaje realizate în randul a aproape 300 de companii globale arată că patru din cinci directori accelerează planurile de a digitaliza munca și de a introduce noi tehnologii, anulând progresele în privința angajărilor înregistrate după criza financiară din 2007-2008.

“COVID-19 a accelerat venirea viitorului în privința muncii”, a declarat directoarea WEF, Saadia Zahidi.

În privința lucrătorilor care ar urma să își păstreze posturile în următorii cinci ani, aproape jumătate vor trebui să învețe noi calificări, iar până în 2025 angajatorii vor împărți egal munca între oameni și mașinării, subliniază studiul.

În general, crearea de locuri de muncă încetinește, iar eliminarea de posturi se accelerează, în contextul în care companiile din întreaga lume folosesc mai degrabă tehnologia decât angajați oameni pentru a introduce date, pentru contabilitate și pentru sarcini administrative.

Vestea bună este că vor apărea peste 97 de milioane de locuri de muncă în domeniul sănătății și îngrijirii, în industrii tech precum inteligența artificială și în crearea de conținut, a precizat Forumul Economic Mondial, care își are sediul la Geneva.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *