Rochiile create de Yves Saint Laurent pentru actrita Catherine Deneuve, vandute cu peste 1 milion de dolari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Rochiile create de Yves Saint Laurent pentru actrita franceza Catherine Deneuve si pentru femeia de afaceri libaneza Mouna Ayoub, considerate o veritabila incursiune in patru decenii de istorie prestigioasa a modei, au fost vandute la o licitatie organizata joi la Paris cu sumele de 1,02 milioane de dolari (900.000 de euro) respectiv 453.000 de dolari (400.000 de euro), taxe incluse, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

In cadrul acestei licitatii organizate de casa Christie’s, actrita Catherine Deneuve, care a sarbatorit recent implinirea varstei de 75 de ani si prietena apropiata a creatorului de moda Yves Saint Laurent, a decis sa isi vanda aproape toate creatiile vestimentare semnate de celebrul designer, dupa vanzarea vilei sale din Normandia, unde isi pastra aceasta garderoba spectaculoasa.

Un numar de 129 de loturi au fost propuse spre vanzare in elegantele saloane ale sediului pe care casa Christie’s il detine pe Bulevardul Matignon din Paris. Licitatia a durat cinci ore. 90% dintre loturi au inregistrat preturi de vanzare considerabil mai mari in raport cu preturile de pornire.
„Aceasta saptamana de expozitii si licitatia in sine mi-au depasit asteptarile. Casa Christie’s a adus un omagiu talentului lui Yves Saint Laurent, prezentand creatiile sale intr-o maniera rafinata”, a declarat Catherine Deneuve.

Francois de Ricqles, presedintele filialei franceze a casei Christie’s, a vorbit despre „triumful” unei licitatii ce „onoreaza doi artisti legendari francezi, care reprezinta gloria acestei tari”.

O rochie de seara din prestigioasa colectie ruseasca din sezonul 1977-1978 a fost vanduta cu 52.500 de euro, depasind de 10 ori estimarile specialistilor si devenind astfel articolul cu cel mai mare pret de vanzare din aceasta licitatie.

O rochie scurta, cu franjuri brodati cu perle, care a facut parte din colectia haute couture a sezonului primavara-vara 1969, pe care celebra actrita franceza a purtat-o atunci cand s-a intalnit prima data cu regizorul Alfred Hitchcock, a fost vanduta cu 42.500 de euro (pretul estimativ era cuprins intre 3.000 si 5.000 de euro).
O licitatie online, ce propune alte 140 de creatii vestimentare din garderoba actritei Catherine Deneuve, se va incheia pe 30 ianuarie, la miezul noptii.
In ceea ce priveste colectia detinuta de Mouna Ayoub, vanduta de casa de licitatii Cornette de Saint-Cyr, organizatorii au obtinut incasari de 400.000 de euro (taxe incluse). O haina din matase „Iris”, vanduta cu 175.500 de euro, a stabilit un pret record pentru un articol vestimentar semnat Yves Saint Laurent. Acea haina, inspirata din tablourile lui Van Gogh, a facut parte din colectia haute couture a sezonului de vara 1988 si a fost realizata din organdi brodat cu perle si panglici vopsite.

O vesta Versailles, considerata un omagiu adus atelierului de broderie Maison Lesage, realizata in 1990, a fost vanduta cu 48.100 de euro.

Alaturi de posete si accesorii, aproximativ 100 de tinute vestimentare haute couture au fost propuse spre vanzare.

Mouna Ayoub, personalitate a vietii mondene franceze, „a alcatuit o colectie remarcabila, avand mereu dorinta de a sustine creatia, savoire-faire-ul francez si meseriile din domeniul artei, prin intermediul expertilor in broderie, decoratorilor cu pene si specialistilor in accesorii”, au declarat reprezentantii casei Cornette de Saint-Cyr.

Foto: Reuters

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2