ROCK IS DEAD IN BAIA MARE – Trupe rock care au cântat în municipiu, contracte cu case de discuri mari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rock is Dead, vorba cântecului, demult în Baia Mare. E realitatea. Acum câțiva ani prin urbe mai aveau loc câteva concerte cu nume mari ale acestui gen muzical, printre ele fiind și cel al trupei Watain sau Destroyer 666 din Australia. Watain recent a semnat cu Nuclear Blast, casă de discuri de notorietate în lumea muzicii rock și nu numai.

The band states: „Ladies and gentlemen, it is with great reverence and infernal hunger alike that we now stand before the next chapter of Watain. Armed with the faith, force and fire accumulated during the Trident Wolf Eclipse era we are now entering terra incognita, to again face our inner selves and the ever expanding abyss that roars within. A few months of hard noble work lay ahead, and we could not be more ready for it. We are most eagerly looking forward to sharing the result with you all in the wild times to come. Until then: stay hungry, stay deviant, stay free and fuck the world!” – este declarația oficială a celor de la Nuclear Blast.

Concertul celor de la Watain avea loc în 2010, alături de aceștia pe scena de la Casa Tineretului urcând Destroyer 666 și Otargos. Nu sunt singurele nume mari care au poposit în Baia Mare. La un moment dat se vorbea despre un concert Six Feet Under, cu Cliff Barnes la voce, însă totul a fost o țeapă în cele din urmă. Realitatea este că Baia Mare nu a mai avut parte de concerte rock de calitate de foarte multă vreme și este păcat. Acum nimeni nu mai vine aici. Nimeni care contează, doar nume ale muzicii rock românești care cântă pentru bani. Dar tot în Baia Mare au posposit pe vremea când nu erau așa cunoscuți cei de la Jinjer, care acum fac touring cu cei de la Arch Enemy, printre altele, Jinjer ajungând acum un nume important în lumea muzicii rock.

Seiniul a dat trupe rock, la fel și Sighetul, dar cam atât. Cel puțin câte le cunoaștem noi. Acum, nimic.

FOTO iconcert.ro

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2