Roma, o destinație perfectă pentru vacanță în orice anotimp

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Situat pe malul fluviului Tibru, orașul Roma este una dintre cele mai importante capitale europene inclusiv în plan turistic. În sectorul turistic italian lucrau înainte de pandemie aproximativ 4,2 milioane de oameni. Turismul contribuia la PIB-ul Italiei cu aproape 13%.

Evident, Roma generează o parte importantă din aceste valori. Conform publicației online de turism TripAdvisor, Colosseum-ul din capitala Italiei ocupa în 2019 primul loc în topul celor mai vizitate obiective turistice ale lumii.

Roma este istorie și modernitate și reprezintă o destinație de vacanță ideală în orice anotimp. Sunt promovate inclusiv în România de către agențiile de turism călătoriile de tip city-break în Roma. Se poate călători destul de ieftin cu avionul spre Roma, deoarece există o mulțime de zboruri low-cost pe ruta București (Otopeni) – Roma (aeroporturile Ciampino și Fiumicino). Cei mai mulți dintre românii plecați lucrează în Italia, așa că este normal să existe un număr mare de zboruri low-cost către această destinație.

Incursiune fascinantă în istorie

Pe lângă Colosseum, clădirea în care gladiatorii luptau pe viață și pe moarte cu aproape 2000 de ani în urmă, în Roma se pot vizita multe obiective ce țin chiar de evoluția civilizației moderne.

Panteonul din Roma, Fontana di Trevi, Piața și Bazilica Sfântul Petru, Treptele Spaniole, Forumul Roman, Capela Sixtina, Piazza Navona, Castelul Sant’Angelo, alături de multe muzee legate de istorie și artă se află de obicei în planul de vizite al celor mai mulți turiști.

Online se pot consulta ghidurile și blogurile cu o mulțime de ponturi cu privire la obiective turistice, chiar locuri mai puțin cunoscute din Roma, care merită cu siguranță vizitate.

Stilul de viață italian, tentațiile culinare

Foarte multe persoane aleg această destinație de călătorie pentru a experimenta stilul de viață italian, relaxat, dar energic, precum și pentru a beneficia de preparate culinare italiene autentice. Pizza, lasagna, focaccia di recco, burrata proaspătă și desigur gelato sunt variante delicioase de savurat în timpul unei călătorii la Roma. Vremea este perfectă în majoritatea timpului, iar în unele momente din an se pot identifica oferte de zboruri și de cazare la prețuri extrem de avantajoase.

Roma în filme și jocuri video

În multe filme cunoscute, acțiunea se petrece la Roma – în zilele noastre sau în Roma antică, pe timpul Imperiului Roman. Orașul are un farmec aparte și o mulțime de clădiri istorice, deci este perfect pentru scene de film. Roman Holiday, An American in Rome, La dolce vita sau Eat Pray Love sunt doar câteva din cele mai cunoscute filme legate de capitala Italiei.

Pasionații de jocuri video au la dispoziție multe titluri inspirate din istoria Romei: Total War, continuat cu Rome: Total War: Barbarian Invasion și Total War: Rome II sau numeroasele jocuri video cu Gladiatori. Sunt și multe jocuri de casino inspirate din Roma Antică. Rome the Golden Age (NetEnt), Legendary Rome (EGT) și Luxury Rome (iSoftBet) sunt doar 3 din cele mai accesate sloturi online NetBet dedicate Orașului Etern, iar Gladiator (Playtech) este un slot în care simbolurile sunt chiar eroii celebrului film cu același nume lansat în anul 2000 și care a câștigat nu mai puțin de 5 premii Oscar.

Roma, destinație perfectă pentru shopping

Indiferent de preferințe, la Roma te poți bucura de shopping în timpul călătoriei. Se știe, de altfel, că mulți români merg în Italia special pentru plăcerea cumpărăturilor. Pe strada Via del Corso din Roma – între Piazza del Popolo și Piazza Venezia – există cele mai prestigioase magazine de la mărci premium. Pentru categoria lux, se poate merge și pe Via dei Condotti. Cei interesați de shopping în magazine de tip outlet pot alege Castel Romano Designer Outlet sau Valmontone Outlet Fashion District. Multe alte centre comerciale tip mall pot fi găsite în Roma și în împrejurimi.

Fotbalul, sportul rege și la Roma

Pasionații de fotbal știu că în Roma există două echipe cu foarte mulți fani – AS Roma și Lazio Roma, ambele evoluând în Serie A. Cele două echipe evoluează pe același stadion – Stadio Olimpico, arenă construită în anul 1952 pentru a putea găzdui probele de la Jocurile Olimpice de vară din 1960. Fanii pot vizita stadionul sau pot cumpăra bilete pentru a urmări meciuri de fotbal.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2