Roma ofera calatorii gratuite la metrou in schimbul sticlelor de plastic reciclate

Roma incearca sa devina mai prietenoasa cu mediul inconjurator oferind bilete de metrou gratuite calatorilor care recicleaza sticle de plastic folosind automate instalate in trei dintre statiile de metrou din capitala Italiei, relateaza marti Reuters, informeaza AGERPRES.

Initiativa, lansata in iulie, s-a dovedit atat de populara incat pana acum au fost reciclate 350.000 de sticle de plastic. In curand, sistemul va fi extins in toata reteaua de metrou si va functiona pana in iulie 2020, a anuntat ATAC, compania de transport public a orasului.

Automatele proceseaza zilnic 20.000 de sticle si in medie clientii pot aduce intre 15 si 20 de sticle simultan, a precizat ATAC.

Cateva persoane entuziaste au strans 3.500 de sticle in mai putin de 20 de zile, in valoare de circa 175 de bilete, a declarat o purtatoare de cuvant a ATAC.

Initiativa a fost salutata de locuitorii acestui oras confruntat cu o problema cronica de colectare a gunoiului, unde reciclarea este ineficienta.

“Daca folosesti banii pentru a implica oameni (in reciclare), chiar si cei care nu au simt civic vor recicla”, a declarat Claudio Perelli, un locuitor din Roma.

Calatorii trebuie sa descarce o aplicatie pe telefoanele mobile care inregistreaza numarul de bilete pe care le-au primit pe baza numarului de sticle introduse in masinile de reciclare. Un bilet valabil pentru 100 de minute de calatorie este oferit in schimbul a 30 de sticle, care trebuie introduse in aparat cu eticheta codului de bare astfel incat masinaria sa le poata citi si inregistra in aplicatie.

Roma este prima capitala din Uniunea Europeana care a lansat aceasta initiativa in statiile de metrou. Scheme similare au fost deja introduse la Beijing si Istanbul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1