Romanca Delia Velculescu este noua sefa a misiunii FMI in Grecia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

delia velculescuFondul Monetar International (FMI) a decis sa o numeasca pe romanca Delia Velculescu in postul de sef al misiunii FMI in Grecia, inlocuindu-l pe Rishi Goyal, a declarat marti seara, pentru AFP, un purtator de cuvant al FMI, transmite Agerpres.

„Dupa doi ani in functia de sef al misiunii FMI in Grecia, Rishi Goyal va primi alte responsabilitati in cursul acestei saptamani’, precizeaza purtatorul de cuvant al FMI. Delia Velculescu este o economista care ‘a lucrat cu echipa greaca in ultimii ani”, mai precizeaza FMI.

In 2009, Delia Velculescu a fost coautorul unei analize a FMI dedicata economiei Greciei, iar in 2013 a fost reprezentantul FMI in echipa de creditori internationali care a negociat pachetul de asistenta financiara acordat Ciprului.

Aceasta modificare in fruntea misiunii FMI in Grecia vine dupa decizia autoritatilor de la Atena de a plati arierate de aproape doua miliarde de euro datorate Fondului, ceea ce permite Greciei sa aiba din nou acces la imprumuturile FMI.

Oficialii greci spera ca pana la data de 20 august sa finalizeze negocierile pentru un nou program de ajutor cu FMI si Uniunea Europeana, care solicita in schimb noi masuri de austeritate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2