Romania: 18 cazuri nou confirmate de virus West Nile in perioada 1 – 9 septembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tantarUn numar de 18 cazuri de infectie cu virus West Nile au fost confirmate in perioada 1 – 9 septembrie in Romania, au precizat, luni, pentru AGERPRES, reprezentanti ai Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Potrivit site-ului INSP, in perioada 1 mai — 9 septembrie, 58 de persoane au fost diagnosticate cu virusul West Nile, numarul deceselor fiind de 5. Dintre persoanele decedate in cele patru luni, doua au fost din Ialomita si cate una din Iasi, Mures si Bucuresti.

Pe grupe de varsta, situatia se prezinta astfel: cele mai multe persoane infectate cu acest virus — 20 — fac parte din grupa de varsta 70 — 79 de ani, 9 persoane de 80 de ani si peste, 9 persoane cu varste intre 60 — 69 de ani, 6 persoane intre 50 — 59 de ani, 5 persoane intre 40 — 49 de ani, 4 persoane intre 30 — 39 de ani, 4 persoane intre 20 — 29 de ani si o persoana cu varsta pana in 19 ani.

In ceea ce priveste distributia pe judete, au fost inregistrate: in Bucuresti — 12 cazuri, Bacau — 3, Braila — 12, Dolj — 3, Galati — 4, Giurgiu — 1, Ilfov — 5, Ialomita — 5, Iasi — 4, Mehedinti — 1, Mures — 1, Olt — 2, Prahova — 2, Tulcea — 1, Teleorman — 1, Valcea — 1.

Medicii recomanda populatiei sa evite expunerea la tantari purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente de tantari, sa impiedice patrunderea insectelor in casa (plase de protectie), sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor, sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2