Romania a avut a patra crestere a vanzarilor cu amanuntul din Uniunea Europeana, in septembrie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Volumul comertului cu amanuntul in Uniunea Europeana a scazut cu 0,1% in luna septembrie 2018, comparativ cu luna anterioara, insa a crescut cu 1,1% in Romania, aceasta fiind a patra crestere inregistrata de o tara membra a UE, dupa avansul de 2,9% inregistrat in Irlanda, cel de 1,5% inregistrat in Letonia si cel de 1,4% din Estonia, arata datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistica (Eurostat), informeaza AGERPRES.

Comertul cu amanuntul in zona euro a stagnat de la o luna la alta in timp ce in UE a scazut cu 0,1%, in conditiile in care vanzarile de produse non-alimentare in cele 28 de state membre au scazut cu 0,3%, iar vanzarile de combustibil au crescut cu 0,8% si cele de alimente, bauturi si tutun au crescut cu 0,1%.

In ritm anual, luna septembrie 2018 comparativ cu luna septembrie 2017, comertul cu amanuntul a crescut cu 0,8% in zona euro si cu 1,5% in Uniunea Europeana. Comertul cu amanuntul in UE 28 a fost influentat de faptul ca vanzarile de produse non-alimentare au inregistrat un avans de 2%, in timp ce vanzarile de combustibili au crescut cu 1,9% iar cele de alimente, bauturi si tutun au crescut cu 1%.

In randul statelor membre, cele mai mari cresteri in ritm anual ale vanzarilor cu amanuntul au fost raportate in Irlanda (10,2%), Lituania (7,9%) si Polonia (6,5%). In Romania, vanzarile cu amanuntul au inregistrat o crestere anuala de 3,1%, dublu fata de avansul anual de 1,5% inregistrat in luna august.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *