România a reușit prima victorie în preliminariile pentru Campionatul European de Handbal Masculin din 2022

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

România a reușit prima victorie în preliminariile pentru Campionatul European de Handbal Masculin din 2022, învingând cu 36-27 reprezentativa Muntenegrului. Principalul marcator pentru echipa noastră a fost Gabriel Bujor, cu 8 goluri. Următoarele meciuri se vor disputa pe 10 și 13 martie, cu Kosovo.

România a ratat prezența la ultimele 12 competiții europene: în 1996 a fost ultima apariție a Naționalei la EURO. Acum, echipa lui Rareș Fortuneanu țintește locul doi într-o grupă cu Suedia, Muntenegru și Kosovo. Primele două clasate și cele mai bune patru locuri 3 se califică direct pentru EURO 2022.

Începutul de meci a fost dominat de echipa adversă care a atacat fără portar, cu om în plus, și care s-a apărat agresiv și foarte creativ, cu un om avansat.

Strategia a funcționat perfect în primele minute, când Muntenegru, echipă care a participat anul aceata la Campionatul Mondial, s-a distanțat la 5-1, înainte ca portarul Ionuț Iancu să-i taxeze pe adversari – cu un gol din poartă în poartă – pentru îndrăzneala acestor atacuri.

A fost golul care a tăiat puțin din eleanul muntenegrenilor, ajunși în România, la Baia Mare, fără câțiva jucători importanți, cu mulți handbaliști din Liga Zimbrilor, dar și cu doi-trei oameni care joacă al echipe cu pretenții în campionatele serioase.

De aici încolo, echipa lui Fortuneanu – lipsită și ea de Șimicu și Grigoraș – s-a mișcat mai bine și în apărare, dar și pe atacurile poziționale, atacuri rezolvate cu mai multă răbdare pe construcție. Până la final, echipa națională și-a continuat demonstrația de forță, și-a menținut avansul și a făcut un pas mare către Europeanul din 2022.

Cotos Robert

foto Paul Ursachi

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *