România a reușit prima victorie în preliminariile pentru Campionatul European de Handbal Masculin din 2022

home camp2
home camp2
home camp2

România a reușit prima victorie în preliminariile pentru Campionatul European de Handbal Masculin din 2022, învingând cu 36-27 reprezentativa Muntenegrului. Principalul marcator pentru echipa noastră a fost Gabriel Bujor, cu 8 goluri. Următoarele meciuri se vor disputa pe 10 și 13 martie, cu Kosovo.

România a ratat prezența la ultimele 12 competiții europene: în 1996 a fost ultima apariție a Naționalei la EURO. Acum, echipa lui Rareș Fortuneanu țintește locul doi într-o grupă cu Suedia, Muntenegru și Kosovo. Primele două clasate și cele mai bune patru locuri 3 se califică direct pentru EURO 2022.

Începutul de meci a fost dominat de echipa adversă care a atacat fără portar, cu om în plus, și care s-a apărat agresiv și foarte creativ, cu un om avansat.

Strategia a funcționat perfect în primele minute, când Muntenegru, echipă care a participat anul aceata la Campionatul Mondial, s-a distanțat la 5-1, înainte ca portarul Ionuț Iancu să-i taxeze pe adversari – cu un gol din poartă în poartă – pentru îndrăzneala acestor atacuri.

A fost golul care a tăiat puțin din eleanul muntenegrenilor, ajunși în România, la Baia Mare, fără câțiva jucători importanți, cu mulți handbaliști din Liga Zimbrilor, dar și cu doi-trei oameni care joacă al echipe cu pretenții în campionatele serioase.

De aici încolo, echipa lui Fortuneanu – lipsită și ea de Șimicu și Grigoraș – s-a mișcat mai bine și în apărare, dar și pe atacurile poziționale, atacuri rezolvate cu mai multă răbdare pe construcție. Până la final, echipa națională și-a continuat demonstrația de forță, și-a menținut avansul și a făcut un pas mare către Europeanul din 2022.

Cotos Robert

foto Paul Ursachi

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *