Romania acorda un imprumut de 150 milioane euro Republicii Moldova

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

baniMinistrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a semnat miercuri, la Chisinau, Acordul de imprumut dintre Romania si Republica Moldova in valoare de 150 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor remis, miercuri, AGERPRES.

“Ma bucur nespus de mult ca am semnat astazi (miercuri — n.r.), la Chisinau, Acordul in baza caruia Republica Moldova va beneficia de un imprumut in valoare de 150 milioane de euro, acordat de Romania.

Acordul va intra in vigoare dupa ce va fi ratificat de catre cele doua state, iar prima transa din imprumut va fi acordata dupa ce Guvernul Republicii Moldova il va informa pe cel roman in privinta stadiului consultarilor si negocierilor pe care le are cu Fondul Monetar International. Sper ca prima transa din imprumut va putea fi eliberata cat mai repede”, a declarat Eugen Teodorovici.

Conform Acordului, fiecare transa va fi acordata pe o scadenta de maximum 5 ani, iar costul perceput va fi cel platit de Romania la imprumuturile similare contractate de pe pietele internationale.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2