Romania – Argentina 0-0, in meci amical

Nationalele de fotbal ale Romaniei si Argentinei au terminat la egalitate, 0-0, intr-un meci amical de lux desfasurat miercuri seara pe Arena Nationala din Bucuresti, scrie Agerpres.

Tricolorii au facut un joc bun, mai ales in prima repriza, cand au ratat cateva ocazii bune de gol, iar in repriza secunda au facut un joc bun de aparare si au scos un rezultat onorabil in compania unei formatii valoroase, una dintre candidate la cucerirea Cupei Mondiale din Brazilia.

Argentinienii au inceput mai bine meciul si, fara a forta, si-au creat primele ocazii de gol. Mai intai, F. Fernandez a trimis cu capul peste poarta (5), iar apoi Tatarusanu l-a blocat in extremis pe Higuain (10).

Treptat, tricolorii au avut o posesie tot mai buna a mingii si au construit mai multe faze reusite. Pintilii a reluat cu capul peste poarta (18), in urma unui corner, dupa care Marica a irosit o buna ocazie, mingea trimisa cu capul de atacantul lui Getafe, la centrarea lui Rat, fiind respinsa de sub bara de Romero (21).

Selectionata ”Albiceleste” a trecut pe langa deschiderea scorului in min. 26, cand Di Maria, dupa o combinatie cu Messi, a scapat balonul de sub control in pozitie de finalizare. Aguero (30) a fost blocat in ultima instanta de apararea noastra, iar apoi Maxim a ratat o mare sansa de gol (33), reluand slab, din doar cativa metri, la centrarea lui Matel. Aguero a fost din nou periculos in min. 39, dar Tatarusanu a salvat golul la actiunea atacantului sud-american. Tanase a avut ultima oportunitate a primei reprize, sutul sau ocolind poarta (40).

Oaspetii au inceput in forta partea secunda si Gardos a salvat un gol ca si facut, dupa ce Pantilimon fusese depasit de colegul sau de club Aguero (48). Argentina a avut initiativa in continuare, iar Palacio a avut o oportunitate in min. 70, cand a primit o minge in marginea careului de sase metri, dar a reluat alaturi de poarta din pozitie incomoda. Di Maria (79) a reluat gresit si balonul s-a dus peste poarta, la o noua faza de atac a sud-americanilor. Pantilimon a salvat un gol ca si facut in min. 86, la reluarea lui Lavezzi. Apoi a fost randul lui Basanta sa creeze pericol, dar lovitura sa de cap a trimis balonul alaturi (88).

Acesta ar putea fi ultimul meci al lui Victor Piturca pe banca echipei nationale, avand in vedere ca Razvan Burleanu, noul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, si-a exprimat intentia de a numi alt selectioner.

Romania — Argentina 0-0
Bucuresti, Arena Nationala: 45.034 spectatori

Au evoluat echipele:

Romania: 12. Ciprian Tatarusanu (1. Costel Pantilimon, 46) — 2. Alexandru Matel (4. Srgian Luchin, 75), 6. Florin Gardos, 21. Dragos Grigore, 3. Razvan Rat — 5. Alexandru Bourceanu, 18. Mihai Pintilii — 13. Alexandru Chipciu (7. Gheorghe Grozav, 88), 20. Alexandru Maxim (11. Gabriel Torje, 46), 10. Cristian Tanase (8. Costin Lazar, 56) — 9. Ciprian Marica (capitan; 14. Raul Rusescu, 67). Selectioner: Victor Piturca.

Rezerve neutilizate: 23. Alexandru Buzbuchi — 22. Laurentiu Rus, 15. Paul Papp, 17. Steliano Filip, 16. Paul Anton.

Argentina: 1. Sergio Romero — 4. Pablo Zabaleta, 17. Federico Fernández, 23. José María Basanta, 13. Marcos Rojo — 5. Fernando Gago (6. Lucas Biglia, 56), 14. Javier Mascherano, 7. Ángel di María (11. Maxi Rodríguez, 90) — 10. Lionel Messi (capitan), 9. Gonzalo Higuaín (22. Ezequiel Lavezzi, 77), 20. Sergio Agüero (18. Rodrigo Palacio, 56). Selectioner: Alejandro Sabella.

Rezerve neutilizate: 21. Mariano Andujar, 12. Agustín Orión — 2. Ezequiel Garay, 15. Nicolás Otamendi, 3. Hugo Campagnaro, 24. Lisandro López, 25. Gino Peruzzi, 19. Ever Banega, 16. José Ernesto Sosa, 8. Augusto Fernández, 26. Ricardo Álvarez.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1