Romania, cea mai mare scadere a lucrarilor de constructii din UE

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania a avut, in luna ianuarie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013, cea mai mare scadere a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana, minus 4,3%, in conditiile in care la nivelul UE s-a inregistrat o crestere de 1,3%, iar in zona euro volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o crestere de 1,5%, arata datele prezentate miercuri de Oficiul european de Statistica (Eurostat), informeaza Agerpres.

In randul statelor membre, lucrarile de constructii au inregistrat cele mai mari cresteri in Slovenia (22,4%), Spania (5,8%) si Germania (4,4%).

Romania se situeaza pe primele locuri in UE si in ceea ce priveste scaderea lucrarilor de constructii in ritm anual, luna ianuarie 2014 comparativ cu luna ianuarie 2013, cu un recul de 9,2%. Intr-o singura tara lucrarile de constructii au inregistrat o scadere mai pronuntata, Portugalia (minus 14%). In schimb, in UE lucrarile de constructii au inregistrat o crestere de 7,3% iar in zona euro o crestere de 8,8%, gratie cresterilor importante inregistrate in Slovenia (+42.8%), Spania (+17.6%), Ungaria (+15.9%) si Germania (+14.1%).

In cazul Romaniei, conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica /INS/, volumul lucrarilor de constructii a scazut, in ianuarie 2014, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 9,2%, respectiv cu 7,4%, comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent. Fata de luna decembrie 2013, volumul lucrarilor de constructii a scazut, in ianuarie 2014, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,3%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2