Romania, cel mai mare cumparator european de ciocolata provenita din Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Producatorii ucraineni si-au majorat anul trecut cu 22,6% exporturile de ciocolata spre Uniunea Europeana pana la 41,2 milioane euro, informeaza Unian, transmite AGERPRES.

Potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piata Pro-Consulting, Romania a fost cel mai mare cumparator de produse de ciocolata din Ucraina, 4.900 tone de ciocolata si produse din cacao, urmata de Ungaria (2.600 tone) si Bulgaria (2.500 tone).

Expertii precizeaza de asemenea ca produsele de cofetarie care contin cacao au ramas cel mai important segment datorita preturilor mai accesibile comparativ cu batoanele produse numai din ciocolata sau produsele din ciocolata cu o greutate de peste doua kilograme.

Produsele de ciocolata reprezinta 28% din toata piata produselor de cofetarie din Ucraina si sunt exportate in 50 de tari.

Anterior, Unian a informat ca in 2018 Ucraina si-a majorat cu 8,7% exporturile de produse agricole spre UE pana la 6,3 miliarde dolari.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, printre produsele agroalimentare importate de Romania care au inregistrat cresteri, in 2018, se afla si ciocolata. Anul trecut importurile de ciocolata au crescut cu 30,4 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2