Romania, destinatia cu cea mai mare crestere a numarului de turisti britanici

Romania este tara cu cea mai mare crestere a numarului de turisti britanici. Intre 2007 si 2017, numarul cetatenilor din Regatul Unit care au vizitat Romania a crescut cu 638%, consemneaza Reprezentanta Comisiei Europene in Romania pe pagina sa de Facebook, facand trimitere la un articol publicat saptamana aceasta de Lonely Planet, informeaza AGERPRES.

Compania de turism On The Go Tours a analizat datele prezentate de Organizatia Mondiala a Turismului, agentie specializata a Natiunilor Unite, in raportul sau pe 2018 care evidentiaza faptul ca Romania este destinatia de vacanta care a inregistrat cea mai mare crestere in ceea ce priveste numarul de turisti britanici, relateaza site-ul specializat in ghiduri de calatorie.

Romania are o multime de experiente interesante pe care le poate oferi vizitatorilor. Bisericile sale de piatra si manastirile impresionante ofera un peisaj uimitor in mijlocul muntilor stancosi si a dealurilor. Orasele transilvanene sunt desprinse parca dintr-un peisaj de poveste cu castelele lor semete ce se inalta pe dealurile stancoase, in timp ce Bucurestiul ofera o atmosfera vibranta. Varfurile muntoase din Transilvania si Moldova, acoperite in unii ani de zapada inca de la mijlocul lunii octombrie, te cheama sa le cuceresti, iar traseele bine marcate te conduc pe varfuri din toate directiile, scrie Lonely Planet.

Potrivit raportului, pe locul al doilea in ceea ce priveste cresterea numarului de vizite ale turistilor britanici se afla Lituania (187%), urmata de Mexic (145%). Pe locurile patru si cinci se afla Ungaria si respectiv Emiratele Arabe Unite, urmate de Polonia, Portugalia, Danemarca, Nigeria si Maroc.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1