Romania, destinatia de litoral cea mai ieftina din zona

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

marea neagraRomania a devenit, in 2015, destinatia turistica de litoral cea mai ieftina din zona, comparativ cu locul 4 in anul precedent, in conditiile in care turistii cheltuie, in medie, 43,56 euro pentru cosul de vacanta cu opt produse alimentare si nealimentare de uz comun, potrivit unui studiu realizat de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) remis AGERPRES.

Scaderea TVA la alimente a facut ca valoarea cosului de vacanta in statiunile de pe litoralul romanesc sa scada la 43 de euro, acesta devenind astfel cea mai ieftina destinatie dintre cele monitorizate.

Un studiu efectuat de site-ul Post Office Travel Money monitorizeaza, anual, preturile a opt produse alimentare si nealimentare de uz comun, in 40 de destinatii de vacanta, de pe intreg mapamondul, mai putin Romania. FPTR a continuat acest studiu, introducand preturi pentru produse si servicii similare din tara noastra.

In clasamentul celor mai ieftine destinatii de litoral, dupa Romania se afla competitori precum Bulgaria, Spania, Turcia, Grecia, Croatia, Franta, Egipt si Italia.

„Scaderea TVA la alimente in luna iunie a facut ca Romania sa devina cea mai ieftina destinatie dintre cele monitorizate. Preturile au ramas pe loc, in timp ce in alte destinati au crescut cu 20%, in medie, fata de anul trecut din cauza inflatiei si a ratei de schimb lira, dolar, euro. Daca s-ar introduce si impozitul specific pentru turism, am putea scadea si mai mult preturile”, a spus Dragos Raducan, prim-vicepresedintele executiv FPTR.

Cosul de vacanta analizat in raportul FPTR a inclus o masa pentru doi adulti (3 feluri de mancare si o sticla de vin local), un pahar de vin, un pachet de tigari, o sticla de bere locala, o apa minerala de 1,5 litri, o ceasca de cafea servita la o cafenea si o sticla de suc, dar si o crema de protectie solara cu factor 15.

In functie de pretul cosului de vacanta, cele mai ieftine statiuni de litoral sunt Neptun (43,56 euro), Sunny Beach (50,53 euro), Costa del Sol (51,78 euro), Marmaris (64,51 euro), Corfu (75,23 euro), Kvarner-Croatia (77,81 euro), Nisa (90,34 euro), Sharm el-Sheikh (101,71 euro) si Sorrento (112,02 euro).

„Chiar daca pentru turistii straini petrecerea vacantei in Romania ar putea fi un chilipir, pentru o parte dintre romani, vacanta in propria tara ramane un lux din cauza puterii scazute de cumparare a acestora. Introducerea voucherelor de vacanta, insa, va face ca turismul intern sa creasca, oferind posibilitatea cat mai multor romani sa-si petreaca vacantele in statiunile de pe litoralul romanesc’, a mai spus Dragos Raducan.

Anul trecut, litoralul romanesc ocupa locul IV in topul celor mai ieftine noua destinatii de litoral, analizate de FPTR, fiind devansata de Bulgaria, Spania si Turcia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2