Romania guvernarii impotente si pompieristice. Dati-va demisia, nu mai nenorociti tara!

Reclame home 1
Reclame home 1

Surse: Câ?i parlamentari voteaz? pentru suspendarea lui B?sescuIntrarea in Uniunea Europeana trebuia sa genereze viziune si competenta manageriala la nivel institutional. Ne-am asteptat ca statul sa devina eficient si responsabil, o structura subordonata interesului national si nu o oligarhie corupta si nesimtita. Cum sa respecte cetatenii statul si pe demnitarii sai daca zilnic ne trezim in zornait de catuse si stiri despre noi inventii aberante? Nu avem viziune si strategii clare, nu stim ce vrem si incotro mergem, parcursul nostru fiind un exercitiu de neputinta perpetua.

Un premier tanar care promitea coerenta si performanta a dovedit doar ca este imatur si incompetent, format fiind la scoala criptocomunista iliesciana si cursurile de spoiala pretins aristocratice ale profesorului penal de stiinte juridice.

Ne-am amagit cu iluzia ca dupa ce a predat ani la rand socialismul stiintific, Adrian Nastase ar putea fi un vector de europenism si modernitate. Romania a ajuns sa arate ca o sanie trasa pe o sosea de asfalt cu gropi, de un bou orb si un catar schiop, condusi de un carutas beat manga.

Proiectul cardurilor de sanatate este o noua lectie de umilinta nationala, o idee buna transpusa in practica de fosti colhoznici si brigadieri sovhozisti. Ce idee geniala sa pui ministru al Sanatatii un tanar imberb, posesor de licenta care nu a practicat nici o zi medicina. Si de parca nu era suficient, Nicolae Banicioiu exista in memoria colectiva ca unul din tinerii pesedei cu fermoarul deschis, participant de frunte la orgiile sexuale ale unei generatii de nulitati agramate.

Sa decizi ca de la 1 mai sa intre in vigoare cardul de sanatate cand sute de mii de oameni inca nu erau in posesia lui este ca si cand l-ai trimite la olimpiada de matematica pe corigentul clasei. Cat era de complicat sa gasesti porceduri viabile in actiunea de distribuire a cardurilor? Nu era mai normal ca Posta Romana, un mamut anacronic al statului, cea care s-a ocupat de impartirea lor, sa adopte proceduri simple?

Ce era daca celui absent de la domiciliu la data distributiei i se lasa o recipisa in baza caruia putea sa ridice bucatica de plastic laminat de la oficiul postal cel mai apropiat? Asa cum se procedeaza cu corespondenta, cu pensiile sau cu mesageriile.

Cine a fost nesimtitul care a decis ca zecile de mii de oameni, majoritatea in varsta, sa fie nevoiti sa stea la cozi interminabile si umilitoare la sediile CAS, doar pentru a se lauda cativa functionari ca au lucrat de Ziua Muncii? Nu este o dovada crasa de incompetenta si lipsa de respect fata de cetatean?
Avem un guvern de habarnisti si cretini, basbuzuci fara minte si bun simt. Idiotii neamului, purtatori de izmene politice, au fost adunati de pseudo socialistii lui Ponta intr-o gasca aiurita si pusi sa diruguiasca o tara, fara sa posede permis de conducere valabil.

Sa fereasca Dumnezeu Romania de un cataclism major, risc real si bine ascuns de puterea incompetenta, caci ne vom trezi intr-un haos ca in Somalia. Toata structura ISU, un balon de sapun umflat cu heliu si festivism, se va surpa asemenea cladirilor din centrul istoric al Bucurestiului. Generalii si coloneii flatulenti se vor refugia la mosiile de la sate si in buncarele Casei Poporului, lasand tara pe mana unor administratii publice incapabile sa-si lege sireturile.

Ce incredere sa mai ai intr-o structura pretins de elita, organizata si fals antrenata daca sefii sai sunt luati cu catusele din sedinta Guvernului? In ce naiba de tara traim daca prioritatile ei sunt stabilite de jurnalisti mercenari fariseici, filozofi apocaliptici si sociologi obezi cu pete pe creier? Iar in tot acest timp, presedintele providential al unei Romanii indobitocite de cultul icoanelor si relicvelor se plimba in strainatate, impresionand stewardesele cu politetea sa de mic burghez. Ce vremuri, ce oameni, ce soarta nenorocita!

Cato CENZORUL 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2