România, lider în UE la creşterea lucrărilor de construcţii şi în luna iulie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 12,2%, în iulie 2020, comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), informează AGERPRES.

Iulie este a treia lună consecutivă în care, în ritm anual, România este lider în UE la creşterea lucrărilor de construcţii.

Comparativ, în zona euro lucrările de construcţii au înregistrat în iulie un declin anual de 3,8%, în timp ce în UE au înregistrat o scădere de 3,9%.

Eurostat precizează că singurele state membre UE în care lucrările de construcţii au crescut în iulie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, sunt România (12,2%) şi Finlanda (2,5%). De asemenea, cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Ungaria (minus 21%), Slovacia (minus 15,4%) şi Polonia (minus 11%).

În iulie, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au crescut cu 0,2% în zona euro şi au scăzut cu 0,1% în Uniunea Europeană.

Cele mai mari creşteri lunare s-au înregistrat în Slovenia (12,2%), Franţa (5%) şi România (4,3%), cea mai semnificativă scădere fiind în Germania (minus 4,3%), Polonia (minus 3,5%) şi Suedia (minus 1,7%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *