Romania, locul 5 in UE la cresterea productiei industriale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

rafinarie industrieProductia industriala in Uniunea Europeana (UE 28) a ramas stabila in luna ianuarie 2015, comparativ cu decembrie 2014, si a scazut cu 0,1% in zona euro, Romania numarandu-se printre statele unde aceasta a inregistrat cele mai mari ritmuri de crestere de la o luna la alta, arata datele publicate, joi, de Oficiul European de Statistica (Eurostat), transmite Agerpres.

Potrivit acestor date, in luna ianuarie 2015, cele mai mari cresteri ale productiei industriale au fost consemnate in Malta (6,1%), Ungaria (4,3%), Bulgaria (3%), Polonia (1,2%) si Romania (0,9%).

In ritm anual, luna ianuarie 2015, comparativ cu luna similara a anului precedent, productia industriala a crescut cu 1,5% in Uniunea Europeana si cu 1,2% in zona euro. Si in acest caz, Romania se numara printre statele in care productia industria a avut cele mai mari ritmuri de crestere (3,6%), fiind devansata doar de Irlanda (8,8%), Malta (8,1%), Ungaria (7,8%) si Polonia (4,4%).

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), in luna ianuarie 2015, productia industriala a crescut cu 4,4% ca serie bruta, respectiv cu 0,9% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate fata de luna precedenta, si cu 1,2% ca serie bruta, respectiv cu 3,4% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, fata de luna corespunzatoare din anul precedent.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *