Romania, locul patru in Uniunea Europeana la cresterea comertului cu amanuntul, in februarie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Slovenia, Luxemburg, Lituania si Romania au inregistrat in februarie cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeana al comertului cu amanuntul, comparativ cu perioada similara din 2016, arata datele publicate marti de Oficiul European de Statistica (Eurostat), informeaza AGERPRES.

In zona euro, comertul cu amanuntul a crescut cu 1,8% in ritm anual, in timp ce in Uniunea Europeana s-a inregistrat un avans de 2,2%. Comertul cu amanuntul in UE 28 a fost influentat de faptul ca vanzarile de produse non-alimentare au urcat cu 3,4%, cele de combustibili au crescut cu 1%, in timp ce vanzarile de alimente, bauturi si tigari s-au majorat cu 0,9%.

Cele mai mari cresteri au fost raportate in Slovenia (16,8%), Luxemburg (12,9%), Lituania (7,6%) si Romania (7,5%), singurele scaderi fiind inregistrate in Belgia (minus 3,2%), Malta (minus 0,9%) si Danemarca (minus 0,2%).

In februarie 2017 comparativ cu luna precedenta, comertul cu amanuntul a crescut cu 0,7% in zona euro si in UE28, dupa ce in ianuarie s-a inregistrat un avans de 0,1% in zona euro si de 0,2% in Uniunea Europeana. Comertul cu amanuntul in UE 28 a fost influentat de faptul ca vanzarile de produse non-alimentare au urcat cu 1,1%, in timp ce vanzarile de combustibili au crescut cu 0,7%, iar vanzarile de alimente, bauturi si tigari s-au majorat cu 0,5%.

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Portugalia (3,1%), Croatia (2,8%) si Slovenia (2,3%), cel mai semnificativ declin fiind raportat in Malta (minus 0,8%), Letonia (minus 0,7%) si Belgia (minus 0,6%).

In Romania, comertul cu amanuntul a crescut cu 1,8% in februarie, comparativ cu luna precedenta, cand s-a inregistrat un avans de 0,4%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *