Romania, locul trei in UE la cresterea comertului cu amanuntul, in februarie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Slovenia, Croatia si Romania au inregistrat in februarie cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeana al comertului cu amanuntul, comparativ cu perioada similara din 2018, arata datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistica (Eurostat), informeaza AGERPRES.

In zona euro, comertul cu amanuntul a crescut cu 2,8% in ritm anual, in timp ce in Uniunea Europeana s-a inregistrat un avans de 3,3%. Comertul cu amanuntul in UE 28 a fost influentat de faptul ca vanzarile de produse non-alimentare au crescut cu 5,1%, cele de combustibili au urcat cu 3%, iar cele de alimente, bauturi si tigari s-au majorat cu 1%.

In februarie, majoritatea statelor a raportat cresteri anuale, in timp ce in Bulgaria comertul cu amanuntul a stagnat in februarie. Cel mai semnificativ avans anual s-a inregistrat in Slovenia (11,8%), Croatia (11,4%) si Romania (9,1%).

In februarie, comparativ cu luna precedenta, comertul cu amanuntul a crescut cu 0,4% in zona euro si in Uniunea Europeana, dupa ce in ianuarie s-a inregistrat un avans de 0,9% in zona euro si de 1% in UE. Comertul cu amanuntul in UE 28 a fost influentat de faptul ca vanzarile de produse non-alimentare au crescut cu 1%, in timp ce vanzarile de alimente, bauturi si tigari au scazut cu 0,1% iar cele de combustibili cu 0,2%.

Cele mai mari cresteri lunare au fost inregistrate in Croatia (4,4%), Belgia si Letonia (ambele cu 1,6%), cel mai semnificativ declin fiind raportat in Slovacia (minus 1,5%), Portugalia (minus 1%), Bulgaria (minus 0,6%), Malta (minus 0,3%) si Romania (minus 0,2%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *