Romania. NOU Numar UNIC de URGENTA Lansat pe 2 Mai

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un nou numar unic de urgenta va fi lansat in Romania pe data de 2 mai, iar toti cetatenii din tara vor avea posibilitatea de a-l folosi exact precum se intampla in cazul oricaror alte numere unite guvernamentale. Mai exact, numarul unic de urgenta este 1911, el fiind creat la cererea Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO), si va fi folosit doar pentru a raporta atacuri cibernetice de catre oricine este afectat de unul in Romania.

Numarul unic de urgenta pentru atacuri cibernetice va putea fi apelat din orice retea de telefonie mobila, insa numai intre orele 06:00 si 22:00, astfel ca nu vorbim despre unul care functioneaza non-stop. Practic, daca esti victima unui atac cibernetic peste noapte in Romania, nu prea ai ce sa faci, si daca e vorba despre furt de date, vor fi putea fi furate in liniste, pana la 06:00, cand va fi prea tarziu pentru a putea fi ajutat de catre autoritatile din tara.

Decizia de a lansa acest numar unic de urgenta pentru atacuri cibernetice a fost luata dupa ce s-a descoperit ca la nivel global, acest tip de atacuri provoaca pierderi anuale de 400 de miliarde de dolari. CERT-RO face in mod constant avertizari cu privire la problemele cibernetice din Romania, iar crearea acestui numar unic de urgenta este o idee foarte buna pentur a ajuta oamenii care chiar au nevoie de ajutor in aceste situatii, si nu stiu de unde sa il ceara.

Persoanele fizice, companiile si autoritatile publice vor putea raporta atacurile cibernetice la numarul 1911, apelabil din orice retea de telefonie, si vor beneficia prin call center, la nivel primar, de servicii de consiliere si remediere in urma acestora. Impactul criminalitatii informatice a crescut de cinci ori din 2013, fiind considerat o provocare pentru insasi securitatea interna a Uniunii Europene. Conform unui studiu, peste 50% dintre cetatenii UE se considera neinformati in privinta amenintarilor cibernetice, iar circa 70% dintre firme au cunostinte minime privind riscurile cibernetice.

ivdevice.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2